Meer spannende luisterboeken dan ooit

Maand van het spannende (luister)boek

Haarlem, woensdag 28 mei 2008 – Steeds meer spannende boeken verschijnen in een luisterversie. Vanaf 1 juni staat het spannende boek in de belangstelling dankzij de Maand van het Spannende Boek. Aanleiding voor Luisterrijk om het Spannende Luisterboek in het zonnetje te zetten. 

Het luisterboek wordt snel volwassen. Zowel het aanbod als de markt groeit hard. Steeds meer consumenten willen tijdens het sporten, in bed, op het strand, in de file of op reis luisteren naar een roman, cursus, gedicht of hoorcollege. Komende maand, tijdens de Maand van het Spannende Boek 2008, krijgen spannende luisterboeken ook extra aandacht. Daarbij vervangt de mp3-internetdownload steeds vaker de cd, net zoals bij de muziekindustrie gebeurt. 

Op 3 juni wordt De Gouden Strop uitgereikt, de jaarlijkse prijs voor het beste Nederlandstalige spannende boek. Voor Luisterrijk, de grootste mp3-downloadshop voor luisterboeken, zijn spannende boeken een van de best lopende categorieën. 

Woordvoerder Dirkjan van Ittersum: “Luisteren naar een spannend verhaal, op professionele manier voorgelezen, is een unieke ervaring. We zijn dan ook blij dat Lieneke Dijkzeul, Jac. Toes en Simone van der Vlugt, drie van de Gouden Strop-genomineerden, ook luisterboeken van hun werk hebben laten maken. Van deze misdaadauteurs hebben we nu zeven luisterboeken, en daarnaast zijn er inmiddels vele tientallen andere spannende luisterboeken als download beschikbaar.” 

Volgens Van Ittersum staan de spannende luisterboeken van Stephen King al maanden in de download-bestsellerlijst. En downloads worden steeds populairder. “Niet alleen omdat mp3-downloads goedkoper zijn dan cd’s, maar ook omdat je ze direct in huis hebt, ook buiten winkeltijden en op het laatste moment voor een reis.” 

Tijdens de Maand van het Spannende Boek heeft Luisterrijk enkele speciale acties. Zo verlaagt Luisterrijk de toch al lage prijzen. “Speciaal tijdens de Maand van het Spannende Boek zijn alle mp3-downloads van spannende luisterboeken 30% goedkoper dan de cd”, aldus Van Ittersum. “Van alle spannende luisterboeken is nu meer dan de helft als mp3-download verkrijgbaar. En voor wie spanning geen ontspanning vindt zijn er inmiddels vele honderden andere luisterboeken als mp3-download verkrijgbaar.” 

----- Einde persbericht ----- 

Over Luisterrijk
Luisterrijk is de grootste mp3-downloadshop voor luisterboeken in Nederland en Vlaanderen. Deze onafhankelijke internetboekwinkel biedt vele honderden luisterboeken met korting aan in mp3-formaat. Consumenten kunnen de luisterboeken (na elektronische betaling) downloaden en ze vervolgens direct beluisteren, op een iPod- of andere mp3-speler zetten of branden op cd. De website biedt alle vormen van gesproken woord, variërend van literatuur tot hoorcolleges, van audiotours tot cursussen en van kinderboeken tot thrillers, van vrijwel alle uitgevers in Nederland en Vlaanderen. Onlangs won Luisterrijk een Thuiswinkel Award publieksprijs in de categorie Cd’s/dvd’s, boeken, tijdschriften & games klein. Luisterrijk is één van de deelnemers aan de Week van het Luisterboek van 25 juni t/m 6 juli 2008. Luisterrijk is dag en nacht bereikbaar en te vinden op www.luisterrijk.nl.