Alison Isadora

Alison Isadora (1962) is geboren in Nieuw Zeeland en woont sinds 1986 in Nederland. Zij studeerde politieke filosofie, viool (Vera Beths), compositie (Theo Loevendie en Gilius van Bergeijk) en theater (DasArts). Isadora is uitvoerend componist (of componerende uitvoerende) geweest in onder andere het Hex Ensemble, Gending, MAE, haar eigen groep The Electric Aardvark en het multimedia-duo SYNC.

De laatste jaren is zij steeds meer geïnteresseerd geraakt in het combineren van muziek met andere disciplines, een groot deel hiervan is gericht op de mogelijke interacties tussen realtime elektronica en live musici.

Culturele identiteit en het gebruik van biografisch materiaal zijn belangrijke onderwerpen voor Isadora. Isadora’s eindpresentatie voor DasArts, Speaking Rites (2003) bestond uit een kamer-kijkdoos waarin gesprekken met Turkse meiden werden geprojecteerd, een audiotour met teksten van Nederlanders met verschillende culturele achtergronden en twee interactieve omgevingen waarin het publiek werd gevraagd naar de eigen angsten voor en dromen van hun stad. Isadora geeft les aan dansmakers aan de Dansacademie in Arnhem en muziektheaterles op de HKU.