Freddy Nekkers

Foto Freddy Nekkers

Freddy Nekkers (1958) werd geboren in het Verre Oosten, Winterswijk om precies te zijn. Toen hij vier was, besloten zijn ouders als ware pioniers westwaarts te trekken en een nieuw leven te beginnen in Zutphen, aan de oevers van de IJssel.

Tijdens zijn vanzelfsprekend vreselijke schooljaren betichtte menig leraar Freddy N. ervan een geniaal stuk ongeluk te zijn. Vermeldenswaard is misschien verder nog dat hij het grootste feestbeest van de school was. Eenmaal achttien, geconfronteerd met de no future?verwachting en verlost van de tirannie van leraren en ander opvoedkundig spul, meende hij dat nu het feesten pas echt zou gaan beginnen. Maar het liep anders. Ruim twintig lange jaren van rampspoed en tegenslag volgden.

Uiteindelijk belandde hij meer levend dan dood in de goot. Bijna was Freddy N. er op z’n veertigste tussenuit geknepen… Maar dat gebeurde dus niet. Integendeel, hij krabbelde overeind en debuteerde als dichter met Stoffelijk Overschot, een uitgave in eigen beheer vol leuke, gezellige, eigentijdse rokkenrolversjes. Sindsdien schrijft hij als een gek. En draait menig zaaltje dol. Onlangs voltooide hij zijn tweede bundel Liedjes. Wat dus wil zeggen dat Freddy Nekkers leeft en nog lang niet is uitgezongen.