Gerrit Barron

Foto Gerrit Barron

Gerrit Barron (1951) is een Surinaams jeugdboekenschrijver en dichter. Zijn familie komt oorspronkelijk uit Coronie, terwijl Gerrit zichzelf een Moengoman kan noemen. Hoewel er geruchten de ronde gaan dat er een familieband bestaat tussen Gerrit Barron en de vroegere vrijheidsstrijder Barron (moet nog wel bewezen worden), zijn er wel overeenkomsten. Als patriot en boskopuman draagt hij zijn werk met liefde uit.

Gerrit is vader van zes kinderen en heeft een tijdje in Nederland gewoond. In 1974 was hij leraar. Naar aanleiding van de situatie dat veel gezinnen naar Nederland emigreerde, waarbij veel kinderen moeite hadden met de Nederlandse taal, ging Gerrit kinderboeken schrijven. Zodat hij een steentje kon bijdragen aan de ontwikkeling van de Surinaamse kinderen.

Gerrit Barron is niet alleen kinderboeken schrijver, hij dicht (heeft dit ook op CD uitgebracht) en verder is hij oprichter en directeur van BOB ('Barrons Omroep Bedrijf'), een radiostation te Moengo genaamd 'the air Flavour'. Met dit radiostation verzorgt hij informatieve en educatieve programma's.