Hein Jaap Hilarides

Foto Hein Jaap Hilarides

Hein Jaap Hilarides (1969) is vooral bekend als Friestalig dichter. Hij is redacteur van het Friestalig literair tijdschrift Hjir en publiceert o.a. in De Moanne. Daarnaast speelt hij piano en keyboard. Ook zingt hij in het Bildts. Hilarides speelde en zong in de jaren '90 in Wiegels Wukkel Masine en De Wjukkels. In 1997 en 1998 bereikte Hilarides de finale van het Liet Festival met resp. Blond en besonder en Taai as Bildtse klaai.

Zanger/pianist Hilarides formeerde met drummer Hendrik Elings een band die op boogy-woogy geinspireerde muziek speelt. Met die Rebound Boogie Bent en het lied Jappie Roebelaar (of hoe 't ik an myn bijnaam kom) bereikte Hilarides in 2004 de finale van het Liet Festival.


Hein Jaap Hilarides (1969) debutearre yn 2000 mei de dichtbondel Tersk. Mei Tsead Bruinja wied er de gearstaller fan Dream yn blauwe reinjas (Droom in blauwe regenjas) (2004), de suksesfolle blomlêzing mei jonge Fryske dichters. As pianist en tekstdichter fan Biltse teksten spilet er mei yn de Rebound Boogie Bent. De earste cd fan de band is Taai as Bildtse klaai.