Jack Lance

Foto Jack Lance

Jack Lance (pseudoniem van Ron Puyn, 1967) heeft verschillende mysterieuze thrillers en korte spannende (horror)verhalen geschreven. Meer dan 100.000 exemplaren van zijn boeken zijn verkocht in Nederland en Vlaanderen alleen.

Zijn boeken verschijnen in momenteel dertien talen: in het Nederlands, Duits, Frans, Tsjechisch, Spaans, Pools, Servisch, Bulgaars, Hebreeuws, Indonesisch, Roemeens, Engels en Russisch. Dit betekent dat Jacks werk in een groot deel van Europa, Zuid-Amerika, Noord-Amerika, het Midden-Oosten en in Azië te lezen is.

Jacks novelle Nachtogen, het titelverhaal in de gelijknamige verhalenbundel, is verfilmd in Hollywood, Verenigde Staten. De lange speelfilm van ongeveer 90 minuten, getiteld Night Eyes, zal eind 2013 of begin 2014 in Amerika in première gaan, later wereldwijd. Eerder al werd een ander kortverhaal van Jack verfilmd, Tikken. Hiervan werd ook een theatervoorstelling gemaakt.

Jack maakt geen geheim van zijn voorliefde voor het werk van Stephen King en Dean Koontz. Sommige recensenten noemen hem de Nederlandse Stephen King.

Jack begon zijn carrière als journalist. Hij schreef voor enkele landelijke bladen, vooral over paranormale verschijnselen en wonderlijke fenomenen. Hij bundelde zijn gepubliceerde artikelen, onder zijn eigen naam Ron Puyn, in Wonderlijk maar waar.