Jan van Koert

Foto Jan van Koert

Jan van Koert (1943) is de Nestor onder de Nederlandstalige gecertificeerde trainers in Geweldloze Communicatie. Zijn basis beroepsopleiding ligt op HBO niveau, waarmee hij zijn entree kon maken in de zakenwereld. Na militaire dienst is hij terechtgekomen in zijn eerste managementfunctie bij Siemens Nederland. Daarna werd hij adjunct directeur bij Varel In Roermond. Vandaar uit startte hij zijn eigen bedrijf, TIB b.v. en leidde dat gedurende 15 jaren. Daarna heeft hij nog een 5-tal jaren als adjunct directeur op managementcontractbasis gewerkt voor Initial Varel Security te Amsterdam. Gedurende die periode werd hem duidelijk dat zijn ziel en zaligheid niet langer in management binnen het bedrijfsleven lagen en ging hij opnieuw naar school.

Zijn studie in Neuro Emotionele Integratie, Natuurgeneeskunde en Masterpractitioner NLP brachten hem de titel “Vitaliteitscoach”. Op 1 januari 1998 begon hij met Vine coaching en training en in augustus van dat jaar kwam hij voor het eerst in aanraking met het gedachtegoed Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg.

In 1999 werd hij door Marshall Rosenberg als trainer geweldloze communicatie gecertificeerd. Aansluitend daaraan heeft hij nog ruim 500 trainingsuren besteed aan het zich verder eigen maken van dit materiaal. En daarmee is zijn voortdurende ontwikkeling op dit gebied niet afgesloten. Sinds 1998 heeft hij duizenden uren aan training en begeleidingservaring opgebouwd waar velen dankbaar gebruik van hebben gemaakt. Op youtube zijn een dertiental interviewgesprekken gepubliceerd. Jan wordt o.a. geïnspireerd door Een cursus in wonderen.