Jeroen Guliker

Foto Jeroen Guliker

Als auteur is Jeroen Guliker (1966) een laatbloeier. Na ruim twintig jaar actief te zijn geweest in de evenementenbranche, besloot hij in 2007 het roer radicaal om te gooien. Een doos vol jarenlang opgespaarde aantekeningen vormde de belangrijkste reden dat hij voor het fulltime schrijverschap koos. Een kennis nam de doos mee naar huis, las de volgeschreven bierviltjes en andere kattebelletjes en kwam na een week terug met de mededeling dat er toch echt iets met al die aantekeningen moest worden gedaan. Een jaar later kwam Zeven Vrouwen Later uit.

Zelf noemt Guliker zijn eerste boek ‘een goed gelukte kwajongensstreek’, een baldadige uitspatting die uiteindelijk wél de basis zou leggen voor zijn schrijversbestaan.

Inmiddels staat de teller op zes boeken. Na de spannende roman Harde noten werd zijn thriller Verborgen Vrucht in 2012 door Crimezone.nl genomineerd voor de Crimezone Thriller Award als thrillerdebuut van het jaar. In 2013 verscheen de thriller Havana die werd opgevolgd door twee bundels vol columns en korte verhalen. Onder het motto ‘Niet voor tere zieltjes’ maakt de lezer kennis met een andere, soms harde, dan weer hilarische, kant van de schrijver.

Guliker neemt in geen van zijn boeken een blad voor de mond. Zijn stijl van schrijven kenmerkt zich door snelheid en modern taalgebruik. Inmiddels werkt hij aan zijn nieuwe thriller, die eind 2017/begin 2018 zal verschijnen.