Maurits van Huijstee

Foto Maurits van Huijstee

Maurits van Huijstee (1969) is schrijver van kinderboeken. Maurits schreef al heel lang, voordat hij eindelijk de gelegenheid kreeg om te beginnen met zijn eerste echte verhaal. Diego Zonnesteek gaat over een jongen met bijzondere gaven en zijn strijd tegen klimaatverandering. Om zich voor te bereiden op het verhaal heeft hij zich eerst twee jaar verdiept in het onderwerp.

Behalve schrijven, is Maurits dol op rijmen, zingen en gitaar spelen. Tegenwoordig zet hij bekende sprookjes op rijm en muziek. Het eerste boek komt uit in april 2016 en bevat twee sprookjes, De nieuwe kleren van de keizer en De Bremer stadsmuzikanten.

Het eerste boek van Maurits, Diego Zonnesteek & De magische bril, is uitgekomen in 2012. Sindsdien zijn er meer dan 19,000 exemplaren van Diego Zonnesteek verkocht. Vanaf april 2016 zullen deel I en II ook in het Engels verschijnen.

Tegenwoordig is Maurits full time schrijver en zelfstandig uitgever. Naast het schrijven van zijn eigen boeken heeft hij zich sinds 2015 ook toegelegd op het schrijven van autobiografieën.