Nienke Rooijakkers

Nienke Rooijakkers (1968) is opgeleid als theaterregisseur. Zij volgde de regie-opleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en later DasArts, de masteropleiding theater van de AHK. Zij regisseerde onder meer: Feesten van Angst en Pijn, van Paul van Ostaijen, Naar de vuurtoren van Virginia Woolf, Geel behang van Charlotte Perkins Gilman en Taal zonder mij van Kristien Hemmerechts.

De afgelopen jaren heeft zij zich steeds meer toegelegd op regiewerkzaamheden buiten het theatervak en werkt ze in opdracht en als autonoom kunstenaar.

Rooijakkers heeft zich toegelegd op het werken met geluid en verzamelen van verhalen. Bij het Walter Maas Huis doorliep ze meerdere trajecten waaronder het Radiolab en Radio op nieuwe grond. Voor kunstenmanifestatie DeininG maakte ze in samenwerking met geluidskunstenaar Huig van der Plas Audiotour over de Achtersluispolder en interviewde ze ondernemers van het industriegebied voor een GPS-tour. Haar docu-soundscape Lied voor de woeste grond (opnieuw in samenwerking met Huig van der Plas) werd uitgezonden bij VPRO’s De Avonden en bij De beste radio van Nederland van de RVU en was genomineerd voor de RVU Radioprijs.