Theatergroep Flint

Theatergroep Flint is in 1979 opgericht onder de naam “Gebroeders Flint”. De doelstelling was en is: het maken van muziektheater voor een groot publiek, waarbij literatuur (proza en poëzie) van voornamelijk Nederlandstalige auteurs een belangrijke inspiratiebron is.

Daarnaast produceert Flint zomervoorstellingen met een luchtig karakter. Per project worden muzikanten en spelers aangetrokken. Het streven is om naast bovengenoemde activiteiten jaarlijks een kortlopende “werkplaats” productie met verwante en diverse theatermakers te produceren. Ook wordt gestreefd naar presentaties van geschikte voorstellingen in het buitenland. Bijna alle voorstellingen worden uitgebroed en uitgebracht in het huistheater De Roode Bioscoop te Amsterdam.

Na het vertrek in 2000 van medeoprichter Stef van den Eijnden zijn de huidige kernmedewerkers: Felix Strategier (artistiek leider), Fran Waller Zeper (actrice) en Daphne de Vries (zakelijk leider). In 2000 is de naam “Gebroeders Flint” omgezet in “Theatergroep Flint”.

Sinds 1979 brengt Theatergroep de Gebroeders Flint jaarlijks een aantal voorstellingen uit. In de zomer buiten op straat, in een tent of op locatie; in de winter in theaterzalen.

De straatproducties zijn geïnspireerd op absurde en tragi-komische personages en situaties uit “het dagelijks leven”. De voorstellingen kenmerken zich door visueel aantrekkelijk theater, humor en een fysieke speelstijl. Laagdrempelig en “gratis”, trekken zij jaarlijks een groot en enthousiast publiek. Zo liep elke zomer opnieuw de Amsterdamse Jordaan uit naar de Noordermarkt voor deze unieke voorstellingen.

De zaalproducties zijn een theatrale bewerking van literair materiaal, van onder andere Jean Cocteau, Dylan Thomas, Samuel Beckett, Louis Paul Boon en Edna O’Brien. Met live muziek, tekst, mime en humor maakt Theatergroep Flint literatuur toegankelijk voor een breed publiek.