William Cortvriendt

Foto William Cortvriendt

William Cortvriendt (1956) is arts met een uitgebreide ervaring in onderzoek. Hij heeft onder meer functies vervult als medisch directeur en vice president bij drie verschillende medische bedrijven en heeft gewerkt als consultant bij McKinsey & Company.

Gedurende zijn loopbaan heeft hij zich bezig gehouden met een breed scala aan activiteiten met een gemeenschappelijk thema, namelijk de curatieve gezondheidszorg. Echter, het genezen van aandoeningen en ziektes die al aanwezig zijn en zijn opgetreden als gevolg van verkeerde leefstijl of gewoontes in het verleden is gewoonlijk niet de beste manier om deze aan te pakken. Zoals bij eigenlijk alle problemen ligt de beste oplossing in het aanpakken van de onderliggende oorzaken.

De beste gezondheidszorg is dus het voorkomen dat je ziek wordt en wanneer je reeds ziek bent; de oorzaken van die ziekte weg te nemen. De wetenschap die duidelijk maakt hoe we dat moeten doen is intussen voorhanden en William doet zijn best om die op een zo interessant mogelijke manier duidelijk te maken aan zowel artsen als aan het algemene publiek.

Zijn boek Hoe word je 100? is eerder uitgebracht in de VS met de titel Living a Century or More en is aldaar een bestseller.