Luistervoorbeeld

Wind in Trees

Wind in bomen
Auteur Olivier Nijs
Spreker
Speelduur 1u 32m 5s
€ 11,95

Beschrijving

Wind in bomen bevat een collectie natuurgeluiden die zo dicht mogelijk komen bij pure ruis. Wuivende bomen, ritselende bladeren en krakende takken door de wind bewogen.

Wind in Trees (Wind in bomen) is onderdeel van de Natuurgeluiden Serie. Alle opnames van geluidsman Olivier Nijs zijn gemixt en gemasterd met als doel om de authentieke beleving van het geluid zo dicht mogelijk te benaderen.

Olivier Nijs is meer dan 10 jaar geleden gestart met het opnemen van natuurgeluiden. experimenterend met verschillende technieken en locaties. Door locaties regelmatig te bezoeken krijgt hij een zeer goed beeld van een plek en is hij in staat om deze in zijn puurste vorm vast te leggen.

Inhoud
1. Pinus Sylvestris
2. Quercus Robur (Autumn)
3. Quercus Robur (Winter)
4. Creaking Pinus Sylvestris
5. Dense Bush Pinus Sylvestris
6. Dense Pinus Sylvestris (Winter)

Details

UitgeverKlankbank
Publicatiedatum 14 februari 2014
ISBN 0887516111952
Taal Nederlands
Soort audioOverige audio (natuurgeluiden, soundscape)
Speelduur 1u 32m 5s
Bestandsgrootte 136 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Olivier Nijs

Olivier Nijs (1971) ìs muzikant en verzorgt als freelance geluidsman het setgeluid voor film, documentaire, bedrijfsfilm en televisieproducties.

Tijdens zijn opleiding aan de kunstacademie werd geluid voor Olivier Nijs een steeds belangrijker onderdeel van de werken die ontstonden. In de eerste jaren na Ateliers Arnhem zijn er een aantal concerten gegeven met de door Nijs ontwikkelde Olyfoon. Een omgebouwd huiskamerorgel waar cassetterecordertjes mee werden aangestuurd welke verspreid in een ruimte stonden opgesteld.

Later is hij onderdeel geworden van een alternatieve danceformatie, waar hij onder andere veldopnames verwerkte in dancenummers. Daarnaast werd er vooral live gesampled en bewerkt tijdens theatervoorstellingen en jazzconcerten.

De afgelopen jaren bestaan de werken echter uit zuivere veldopnames, welke in diverse projecten op verschillende manieren tot uiting komen. De zuivere ongemanipuleerde opname heeft een centrale plaats. De thematiek in deze conceptuele werken is vaak ontleend aan zijn fascinatie voor tijd en tijdsbeleving en de beperkingen van onze zintuigen.

Voor veel van de projecten zijn eigen softwareapplicaties ontwikkeld om de opnames en bewerkingen mogelijk te maken. Sinds het najaar van 2009 heeft hij zijn werkveld verlegd, en werkt hij nog uitsluitend als geluidsman voor een zeer uiteenlopend aanbod van korte film-, documentaireproducties, commercials en bedrijfsfilms. Ook heeft hij voor een aantal producties de audionabewerking voor zijn rekening genomen.

Toon aanbod