Luistervoorbeeld

Driften en dromen

Auteur H.C. ten Berge
Voorlezer H.C. ten Berge
Speelduur 1u 9m 32s
€ 8,50

Beschrijving

H.C. ten Berge is op zijn allerbest bij deze minutieuze weergave van een uitzonderlijk avontuur.
Inhoud H.C. ten Berge - De zalmtrek

Details

UitgeverShortStories
Publicatiedatum 11 augustus 2019
ISBN 7141074074917
Taal Nederlands
Speelduur 1u 9m 32s
Bestandsgrootte 96 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo H.C. ten Berge
H.C. ten Berge

H.C. ten Berge (1938) is een Nederlands dichter, prozaschrijver en vertaler. Ten Berge debuteerde in 1964 met de dichtbundel Poolsneeuw. Naast dichter is H.C. ten Berge ook essayist, prozaschrijver en vertaler. Ten Berge vertaalde onder meer werk van Ezra Pound. Zijn roman Blauwbaards ontwaken, werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs.

Voor Ten Berge is dichten een vorm van onderzoek. Hij heeft een grote belangstelling voor natuurvolken als de Eskimo's en de Azteken. In 1967 richtte hij het tijdschrift Raster op, waarvan hij lange tijd de enige redacteur was.

H.C. ten Berge ontving op 19 mei 2006 de P.C. Hooft-prijs. Aan deze literaire prijs is een bedrag van 57.000 euro verbonden. De P.C. Hooft-prijs is toegekend aan zijn gehele oeuvre, dus ook zijn prozawerken, omdat de jury van mening was dat zijn poëzie onlosmakelijk verbonden is met zijn proza.

De auteur heeft zijn roman De stok van Schopenhauer in eigen beheer uitgegeven omdat zijn uitgever en andere uitgevers het boek niet wilden publiceren. Het boek is inmiddels wel aan de tweede druk toe.

Toon aanbod