Luistervoorbeeld

Koomen en Winnen

Hoorspel
Auteur Eva Gouda
Voorlezer Viggo Waas, Fabian Jansen, Peter Winnen
Speelduur 55m 45s
€ 9,95

Beschrijving

Het is 16 juli 1983, de dag van de zevende etappe in Tour de France. Wielrenner Peter Winnen en verslaggever Theo Koomen dansen in een adembenemend duet omhoog op de flanken van Alpe d’Huez.

In dit tweeluik gaan we terug naar die uiterst spannende etappe op de Alpe d’Huez in 1983. Peter Winnen wint voor de tweede keer. Theo Koomen, de legendarische reporter, doet verslag en laat zijn kant van de zaak zien, gelardeerd met flashbacks die ons meer van de mens Koomen laten zien.

In deel twee gaan we met Peter Winnen mee en krijgen een inkijkje in het moordende wielrennen. Koomen en Winnen komen elkaar tegen op die dag, maar hun beleving van de etappe is totaal verschillend.

Een spannend, hilarisch maar ook schrijnend verhaal achter het grote sportevenement.

Cast
Theo Koomen: Fabian Jansen
Peter Winnen: Viggo Waas én Peter Winnen zelf

Regie: Marlies Cordia

Details

UitgeverHoorSpelFabriek
Publicatiedatum 19 mei 2016
ISBN 8719244140152
Taal Nederlands
Speelduur 55m 45s
Bestandsgrootte 77 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Eva Gouda
Eva Gouda

Eva Gouda (1987) is geboren in in IJmuiden, waar zij, na haar gymnasiumdiploma te hebben gehaald, elke dag met de draagvleugelboot het kanaal afvoer richting Amsterdam waar zij Nederlands studeerde aan de U.v.A. Na het behalen van haar propedeuse, besloot ze toch iets met theater te willen doen en volgde in 2006/2007 de Vooropleiding Theater in Utrecht. Uiteindelijk heeft ze taal en theater gecombineerd en is in 2008 begonnen met de opleiding Writing for Performance aan de Hogeschool van de Kunsten Utrecht.

Eva heeft zich tijdens haar studie Writing for Performance breed georiënteerd. Qua toneelteksten heeft zij zich toegespitst op het schrijven van bewerkingen. Zij bewerkte o.a. de Bijbelverhalen Job en Adam en Eva, het Middeleeuwse wagenspel Mariken van Nieumeghen, Reigen van Arthur Schnitzler en Vondels Gijsbrecht van Aemstel. Het stuk Job ging in 2012 in reprise als locatievoorstelling en Dit is Mariken is in 2015 hernomen voor een educatief programma van Hoosh Educatie Amsterdam.

In 2011 begint zij met schrijven van korte hoorspelen voor de HoorSpelFabriek onder de noemer Pornopoppenkast voor het programma PS-radio van 3FM. In datzelfde jaar bewerkte zij, ook voor de HoorSpelFabriek het winnende boek van de AKO-literatuurprijs 2011, De Nederlandse Maagd van Marente de Moor tot hoorspel, uitgezonden door Radio 1. In 2012 werd dit hoorspel genomineerd voor een Prix Europa. De hoorspelbewerking die zij samen met Koen Caris bewerkte is genomineerd voor de Prix Europa 2015.

Met haar scenario Roltoeter won zij de Utrechtse voorronde van Write Now 2010.

In 2015 richtte Eva Boesjans op. Een groep jonge, getalenteerde schrijvers, acteurs en comedians die samen elke twee maanden nieuw materiaal presenteren op zondagmiddag in het Compagnietheater. Eva werkt verder o.a. voor het M-Lab, de HoorSpelFabriek, Het Poldertheater, Stichting Buitenkunst, BonteHond, Stage Entertainment, Hoosh Educatie en het UCK.

Toon aanbod