Luistervoorbeeld

Rain

Auteur Olivier Nijs
Spreker
Speelduur 1u 15m 2s
€ 11,95

Beschrijving

Rain (Regen) bevat 6 verschillende puur natuurlijke Nederlandse regenbuien. Druppels op dorre blaadjes op de grond klinken heel anders dan bladeren aan de bomen. En een winterstorm weer anders dan een lentebuitje.

Rain (Regen) is onderdeel van de Natuurgeluiden Serie. Alle opnames van geluidsman Olivier Nijs zijn gemixt en gemasterd met als doel om de authentieke beleving van de omgeving zo dicht mogelijk te benaderen. De opnames worden altijd gemaakt in natuurlijke landschappen, waarbij geluiden van menselijke activiteiten of niet-natuurlijke klanken worden vermeden. Olivier Nijs is meer dan 15 jaar geleden begonnen met het opnemen van natuurgeluiden. Experimenterend met verschillende technieken en locaties. Door locaties regelmatig onder verschillende (weers)omstandigheden, seizoenen te bezoeken krijgt hij een zeer goed beeld van een plek en is hij in staat om deze in zijn puurste vorm vast te leggen.

Rain is uitermate geschikt als achtergrondgeluid tijdens meditatie- en ontspanningsoefeningen, maar denk ook aan het buitensluiten van omgevingsgeluiden wanneer concentratie vereist is. Mensen met tinnitus klachten kunnen verlichting ervaren van klachten door maskering met regengeluiden. Er zijn diverse luisteraars die aangeven dat ze hun regen cd gebruiken om in slaap te kunnen vallen.
Toepassing
De tracks bevatten geen toegevoegde muziek, geluidseffecten of andere verrassingselementen. Alle tracks op deze release zijn naadloos in elkaar gemixt waardoor u als luisteraar bijna ongemerkt wordt meegenomen op een reis van 75 minuten door de verschillende landschappen en jaargetijden.

Beech trees
There’s this small river meandering through a fern-covered forest. It’s spring and the leaves are looking greener than ever before.

My Secret Fen
A hidden, shallow fen surrounded by a dense row of little fir trees. It’s early spring.

Winter Storm
All the beech trees lost their leaves. The earth is covered in them, wet and rotting. The wind is howling through the trees. This is truly a soaking wet day.

Summer Rain
A beautiful cloud of raindrops hitting the shallow fens of a wide nature reserve. This is not what you expected summer to sound like.

Opnames en mixing: Olivier Nijs

Inhoud
1. Beech Trees I
2. Beech Trees II
3. Beech Trees III
4. My Secret Fen
5. Winter Storm
6. Summer Rain

Details

UitgeverKlankbank
Publicatiedatum 25 november 2016
ISBN 8719244140251
Taal Nederlands
Soort audioOverige audio (natuurgeluiden, soundscape)
Speelduur 1u 15m 2s
Bestandsgrootte 172 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Olivier Nijs

Olivier Nijs (1971) ìs muzikant en verzorgt als freelance geluidsman het setgeluid voor film, documentaire, bedrijfsfilm en televisieproducties.

Tijdens zijn opleiding aan de kunstacademie werd geluid voor Olivier Nijs een steeds belangrijker onderdeel van de werken die ontstonden. In de eerste jaren na Ateliers Arnhem zijn er een aantal concerten gegeven met de door Nijs ontwikkelde Olyfoon. Een omgebouwd huiskamerorgel waar cassetterecordertjes mee werden aangestuurd welke verspreid in een ruimte stonden opgesteld.

Later is hij onderdeel geworden van een alternatieve danceformatie, waar hij onder andere veldopnames verwerkte in dancenummers. Daarnaast werd er vooral live gesampled en bewerkt tijdens theatervoorstellingen en jazzconcerten.

De afgelopen jaren bestaan de werken echter uit zuivere veldopnames, welke in diverse projecten op verschillende manieren tot uiting komen. De zuivere ongemanipuleerde opname heeft een centrale plaats. De thematiek in deze conceptuele werken is vaak ontleend aan zijn fascinatie voor tijd en tijdsbeleving en de beperkingen van onze zintuigen.

Voor veel van de projecten zijn eigen softwareapplicaties ontwikkeld om de opnames en bewerkingen mogelijk te maken. Sinds het najaar van 2009 heeft hij zijn werkveld verlegd, en werkt hij nog uitsluitend als geluidsman voor een zeer uiteenlopend aanbod van korte film-, documentaireproducties, commercials en bedrijfsfilms. Ook heeft hij voor een aantal producties de audionabewerking voor zijn rekening genomen.

Toon aanbod