Rain
Rain

Rain

6 verschillende puur natuurlijke Nederlandse regenbuien. Druppels op dorre blaadjes op de grond klinken heel anders dan bladeren aan de bomen. En een winterstorm weer anders dan een lentebuitje.

Auteur

Olivier Nijs

Speelduur

1 uur 15 min

€ 11,95

Beschrijving

Rain (Regen) bevat 6 verschillende puur natuurlijke Nederlandse regenbuien. Druppels op dorre blaadjes op de grond klinken heel anders dan bladeren aan de bomen. En een winterstorm weer anders dan een lentebuitje.

Rain (Regen) is onderdeel van de Natuurgeluiden Serie. Alle opnames van geluidsman Olivier Nijs zijn gemixt en gemasterd met als doel om de authentieke beleving van de omgeving zo dicht mogelijk te benaderen. De opnames worden altijd gemaakt in natuurlijke landschappen, waarbij geluiden van menselijke activiteiten of niet-natuurlijke klanken worden vermeden. Olivier Nijs is meer dan 15 jaar geleden begonnen met het opnemen van natuurgeluiden. Experimenterend met verschillende technieken en locaties. Door locaties regelmatig onder verschillende (weers)omstandigheden, seizoenen te bezoeken krijgt hij een zeer goed beeld van een plek en is hij in staat om deze in zijn puurste vorm vast te leggen.

Rain is uitermate geschikt als achtergrondgeluid tijdens meditatie- en ontspanningsoefeningen, maar denk ook aan het buitensluiten van omgevingsgeluiden wanneer concentratie vereist is. Mensen met tinnitus klachten kunnen verlichting ervaren van klachten door maskering met regengeluiden. Er zijn diverse luisteraars die aangeven dat ze hun regen cd gebruiken om in slaap te kunnen vallen.
Toepassing
De tracks bevatten geen toegevoegde muziek, geluidseffecten of andere verrassingselementen. Alle tracks op deze release zijn naadloos in elkaar gemixt waardoor u als luisteraar bijna ongemerkt wordt meegenomen op een reis van 75 minuten door de verschillende landschappen en jaargetijden.

Beech trees
There’s this small river meandering through a fern-covered forest. It’s spring and the leaves are looking greener than ever before.

My Secret Fen
A hidden, shallow fen surrounded by a dense row of little fir trees. It’s early spring.

Winter Storm
All the beech trees lost their leaves. The earth is covered in them, wet and rotting. The wind is howling through the trees. This is truly a soaking wet day.

Summer Rain
A beautiful cloud of raindrops hitting the shallow fens of a wide nature reserve. This is not what you expected summer to sound like.

Opnames en mixing: Olivier Nijs

Inhoud
1. Beech Trees I
2. Beech Trees II
3. Beech Trees III
4. My Secret Fen
5. Winter Storm
6. Summer Rain

Details

Imprint

Klankbank

Uitgever

Klankbank

Publicatiedatum

25 november 2016

ISBN

8719244140251

Taal

Nederlands

Speelduur

1 uur 15 min

Bestandsgrootte

172 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags