Luistervoorbeeld

Harteloos

Auteur Cees Smit
Spreker Bob van der Houven
Speelduur 6u 49m 18s
€ 9,95

Beschrijving

Uiterst tevreden zat Stanislav Boyko op het terras van zijn schitterende bungalow, direct gelegen aan de Zwarte Zee bij de badplaats Sunny Beach in de provincie Burgas. Niet voor niets werd dit ook wel de Bulgaarse Riviera genoemd.De zee oogde rustig, haast rimpelloos, net een spiegel. Bedachtzaam schudde Stanislav de ijsblokjes rond in het smalle glas.

Begin vorig jaar had hij zijn vastgoed verkocht om onder meer te investeren in de training van een groep van twaalf medewerkers om een allerlaatste, grote slag te slaan. Een ander deel van het benodigde geld had hij in twee jaar verkregen door fraude met de registratie van honderd landgenoten in Nederland, een truc die een slordige winst van € 350.000 had opgeleverd. De Nederlandse belastingautoriteiten stortten namelijk probleemloos toelagen voor huur en ziektekosten op rekeningen die bij diverse ING-banken waren geopend voor honderd gezinnen. Een stroman van Boyko had deze families gerekruteerd en geïnstrueerd. In het begin betaalde hij, na ondertekening van de machtigingen, iedereen direct negenhonderd euro uit, met de toezegging dat ze aan het eind van ieder jaar vijfhonderd euro tegemoet konden zien. Omdat hij wist dat controles in Nederland de fraude op een gegeven moment aan het licht zouden brengen, had hij zich begin 2013 voortijdig uit dit project teruggetrokken en het stokje overgegeven aan zijn stroman. Deze was enkele maanden later verdronken. Onderzoek van de politie naar de toedracht van deze verdrinking bleef zonder resultaat. In het huis van de overledene was niets van waarde teruggevonden.


Bij toeval raken chirurg Féline Eklund en financieel expert Edward van Breukelen verzeild bij een miljoenenfraude in de schimmige wereld van het grote geld en het vastgoed. Beiden worden ontvoerd. Een spectaculaire zoektocht volgt: inspecteur Ciska Decker van de Politie Oost Nederland van district Zuid Gelderland en haar Duitse collega Karl Hoffmann zetten in Duitsland de achtervolging in.

Worden ze op tijd gevonden? En worden de fraudeurs ook echt achterhaald? Een spannende thriller vanaf het begin tot de ontknoping.

Evenals bij de twee eerste boeken gaan ook ditmaal al de royalty’s van Cees Smit naar een goed doel. Deze keer heeft hij gekoezen voor de stichting Light for the World. De stichting zet zich in voor bestrijding van vermijdbare blindheid en inclusie van mensen met een handicap. Momenteel wordt er gewerkt in elf landen in Afrika en Azië met meer dan veertig projecten. Om een duurzaam resultaat te verwezenlijken worden de projecten uitsluitend uitgevoerd in samenspraak met lokale partners.

Details

ImprintUitgeverij Cees Smit
UitgeverCees Smit
Publicatiedatum 1 januari 2018
ISBN 8719244140350
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 6u 49m 18s
Bestandsgrootte 232 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Cees Smit

Cees Smit (1946) is de oudste zoon van een jong ondernemersechtpaar uit Utrecht dat zes kinderen kreeg. In het eindexamenjaar van de Handelsdagschool werd Smit op 19-jarige leeftijd geconfronteerd met een plotselinge, ernstige verslechtering van zijn gezichtsvermogen. Twintig jaar later was hij blind.

Dit weerhield hem er niet van om zijn idealen na te blijven streven. Zo was hij naast zijn volledige baan als personeelsfunctionaris in zijn vrije tijd meer dan dertig jaar actief als vrijwilliger in diverse bestuursfuncties. De belangrijkste daarvan was 12 jaar treasurer van het Executive Committee van de International Blind Sports Association (IBSA).

Toon aanbod