De Nieuwe Professional  2: De professional als relatiemanager
De Nieuwe Professional  2: De professional als relatiemanager

De Nieuwe Professional 2: De professional als relatiemanager

Uw toegevoegde waarde in een veranderde markt

Relatiemanagement gaat over het onderhouden van goede, langdurige contacten, vooral met strategische klanten. Leer hoe u dat het beste kan doen.

Serie

Auteurs

Frank Kwakman, Walter van Hulst

Speelduur

1 uur 1 min

€ 18,94

Beschrijving

In onze kennisintensieve en op specialisatie gericht maatschappij is een steeds grotere groep professionele dienstverleners actief: van consultants, accountants en advocaten tot ingenieurs en architecten. De luisterboek reeks De Nieuwe Professional richt zich op de ontwikkeling van nieuwe competenties voor professionals die in een veranderende markt en organisatie meer uit hun vak willen halen. De basis daarvoor wordt gelegd door het denken in negen verschillende rollen waarin deze competenties in de praktijk tot hun recht komen. De mp3-luisterboeken worden geleverd inclusief PDF-bestand met de integrale tekst.

Relatiemanagement is vaak het kind van de rekening, omdat het ‘scoren' van nieuwe klanten en het binnenhalen van grote opdrachten interessanter wordt gevonden. Het risico hiervan is dat de kwantiteit het wint van de kwaliteit. Daarnaast streven steeds meer (vooral grotere) opdrachtgevers naar een beperkt aantal zogenaamde preferred suppliers - een kleine kring van dienstverleners met wie ze bij voorkeur zaken doen. En u wilt natuurlijk bij dat selecte gezelschap horen.

Met goed relatiemanagement snijdt het mes aan twee kanten. Weloverwogen keuzes met betrekking tot uw klantengroep kunnen uw imago en marktpositie bepalen. Bovendien kunnen juist die goede relaties zorgen voor uitdagend werk en bieden ze u als professional de gelegenheid om kennis en ervaring op te bouwen. Waardevolle, strategische klanten dragen bij aan een gezonde, duurzame bedrijfsvoering in de vorm van omzet, continuïteit en groei.

Relatiemanagement gaat over het onderhouden van goede, langdurige contacten, vooral met strategische klanten. Het gaat dus verder dan het bijhouden van een database, klanten eens per jaar inviteren voor een partijtje golf of fêteren op een dagje zeilen. Relatiemanagement gaat niet vanzelf, maar kost tijd, moeite en geld. U moet er in investeren en u moet het organiseren. In dit luisterboek wordt uitgelegd hoe u dat het beste kunt doen.

Inhoud
1. Inleiding
2. In vijf stappen naar goed relatiemanagement
3. Relatiemanagement als acquisitiestrategie
4. Durven kiezen voor strategische klanten
5. De vier P’s van relatiemanagement
6. Investeren in en organiseren van relatiemanagement
7. De professional als relatiemanager
8. Checklist relatiemanagement

Details

Imprint

Mainpress

Uitgever

Mainpress

Publicatiedatum

27 april 2009

ISBN

8719244142231

Taal

Nederlands

Speelduur

1 uur 1 min

Bestandsgrootte

47 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags