Harry Potter en de Gevangene van Azkaban
Harry Potter en de Gevangene van Azkaban

Harry Potter en de Gevangene van Azkaban

Dit is de editie uit 2001 van Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, voorgelezen door Jan Meng. "Welkom in de Collectebus, het noodvervoer voor de gestrande heks of tovenaar. Steek uw toverstokh...

Serie

Harry Potter deel 3

Auteur

J.K. Rowling

Spreker

Jan Meng

Vertaler

Wiebe Buddingh'

Speelduur

12 uur 39 min

€ 24,95

Beschrijving

Dit is de editie uit 2001 van Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, voorgelezen door Jan Meng.

"Welkom in de Collectebus, het noodvervoer voor de gestrande heks of tovenaar. Steek uw toverstokhand uit, stap in en wij brengen u naar uw bestemming."

Wanneer de Collectebus uit het duister komt en met piepende remmen voor hem tot stilstand komt, is het voor Harry Potter het begin van wederom een ongewoon jaar op Zweinstein. Sirius Zwarts, ontsnapte moordenaar en volgeling van Heer Voldemort, is op de vlucht, en ze zeggen dat hij jacht maakt op Harry. In zijn eerste les Waarzeggerij ziet professor Zwamdrift een voorteken van de dood in Harry's droesem... Maar enger nog zijn de Dementors met hun zielzuigende kus die rond de school patrouilleren...

Jan Meng is een bekroond voorlezer van vele succesvolle luisterboeken, waaronder In de ban van de ring, Winnie de Poeh en de oorspronkelijke Nederlandse opnames van de Harry Potter-serie.

Titelmuziek gecomponeerd door James Hannigan.

Details

Imprint

Pottermore Publishing

Uitgever

Pottermore Publishing

Publicatiedatum

5 april 2017

ISBN

9781781108055

Taal

Nederlands

Speelduur

12 uur 39 min

Bestandsgrootte

695 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

J.K. Rowling is de auteur van de immens populaire, tijdbepalende Harry Potter-boekenserie, verschillende andere romans en een fictieve misdaadserie, geschreven onder het pseudoniem Robert Galbraith.

Nadat ze het idee voor Harry Potter kreeg tijdens een vertraagde treinreis in 1990, plande en schreef ze de serie van zeven boeken en de eerste, Harry Potter en de Steen der Wijzen, werd in 1997 gepubliceerd in het VK. Een prachtige serie verfilmingen volgde, waarbij de laatste van de acht films, Deathly Hallows Part 2, in 2011 uitkwam. De Harry Potter-boeken zijn wereldwijd nu meer dan 600 miljoen keer verkocht en zijn vertaald in meer dan 80 talen. Nieuwe generaties lezers blijven de boeken ontdekken en zijn er helemaal weg van.

In combinatie met de Harry Potter-serie bracht J.K. Rowling drie korte verhalen uit voor het goede doel: Zwerkbal Door de Eeuwen Heen en Fabeldieren en Waar Ze Te Vinden voor Comic Relief en Lumos; en De Vertelsels van Baker de Bard voor haar non-profitorganisatie voor kinderen, Lumos.

Een van deze verhalen vormde de inspiratie voor de Fantastic Beasts-filmserie, die in 2016 begon, waarbij de scenario's ook door Rowling zelf of in samenwerking met haar werden geschreven.

In 2016 sloeg ze de handen ineen met toneelschrijver Jack Thorne en regisseur John Tiffany om het verhaal van Harry op het toneel te krijgen Harry Potter en het Vervloekte Kind.

Een goede raad was ook onderdeel van de romans van J. K. Rowling, die werd uitgebracht in 2012. Schrijvend onder het pseudoniem Robert Galbraith, is ze de auteur van de zeer goed ontvangen 'Strike' serie met privédetectives Cormoran Strike en Robin Ellacott.

In 2020 keerde ze weer terug naar fictie voor jongere kinderen met haar sprookje De Ickabog, dat voor het eerst gratis werd uitgebracht voor kinderen tijdens de Covid-19 pandemie. Het Kerstvarken, een avonturenverhaal over de liefde van een jongen voor zijn meest geliefde speelgoed en hoe ver hij gaat om het te vinden, werd in 2021 gepubliceerd en was een bestseller in het VK, de VS en Europa.

J. K. Rowling ontving een OBE en Companion of Honour voor haar dienstverlening binnen de kinderliteratuur en heeft ook vele andere prijzen en onderscheidingen gewonnen, waaronder de Legion d'Honneur van Frankrijk, de Prince of Asturias Award van Spanje en de Hans Christian Andersen Award van Denemarken. In 2020 ontving Jo een British Book Award, waarmee Harry Potter en de Steen der Wijzen werd bekroond als het belangrijkste boek van de afgelopen dertig jaar.

Ze steunt vele goede doelen via haar eigen liefdadigheidsdoel, Volant, en is tevens oprichter en president van Lumos, een internationaal goed doel voor kinderen dat vecht voor het recht van elk kind op een familie door de zorgsystemen overal ter wereld te transformeren.

Meer auteur J.K. Rowling Bekijk alles

Frans Les Contes de Beedle le Barde
€ 14,95
Harry Potter en de Relieken van de Dood
5.0
€ 39,95
Frans Harry Potter et les Reliques de la Mort
€ 39,95
Frans Les Animaux Fantastiques
€ 14,95

Meer spreker Jan Meng Bekijk alles

Kees de Jongen

Kees de Jongen

Theo Thijssen

€ 16,99
The lord of the rings - De terugkeer van de koning
€ 14,99
Je mist meer dan je meemaakt
€ 12,99
De hobbit
5.0

De hobbit

J.R.R. Tolkien

€ 14,99