Luistervoorbeeld

Het Van Gogh bedrog

Auteur Jeffrey Archer
Spreker Inge Ipenburg
VertalerKris Eikelenboom
Speelduur 11u 12m 36s
€ 7,99

Beschrijving

De wrede moord op een oude aristocratische dame in haar buitenhuis, de avond voor de aanslag op het World Trade Center in New York, stelt de FBI en Interpol voor een lastige opgave. Ze moeten namelijk een verband vinden tussen deze moord en het mogelijke motief: een uitermate waardevol schilderij van Van Gogh.

Een jonge vrouw, die in de noordelijke toren van het WTC is als deze door het eerste vliegtuig wordt doorboord, blijkt uiteindelijk als enige over de moed te beschikken om te strijden voor rechtvaardigheid en de moord op de oude vrouw te wreken. Van Anna Petrescu wordt aangenomen dat ze dood is, een status die ze gebruikt om Amerika te ontvluchten, om vervolgens achtervolgd te worden van Toronto tot Londen, tot Hong Kong, Tokio en Boekarest. Langzaam ontvouwt zich een netwerk van compleet verschillende personen die allemaal bereid zijn het ondenkbare te doen voor dat ene bijzondere schilderij. Het is echter pas bij Anna's terugkeer in New York dat de puzzel gelegd kan worden.
Wat zit er toch achter de ogenschijnlijk onweerstaanbare aantrekkingskracht van Van Gogh's Zelfportret met verbonden oor? Want dat kunstwerk is het enige dat de vermoorde oude vrouw, een afgehakt oor, een advocaat met een maar één cliënt, een deal van 50 miljoen, een corrupte Olympiër en een Engelse gravin met elkaar verbindt...

Jeffrey Archer, in zijn twaalfde roman, strikt de lezer in een ingenieus web van onverwachte wendingen en spannende intriges, en laat deze pas op de laatste pagina weer gaan.Jeffrey Archer is een Britse auteur en voormalig politicus. Hij was vijf jaar lid van het Lagerhuis en zesentwintig jaar lid van het Hogerhuis. Archer debuteerde als schrijver in 1974 en heeft sindsdien meerdere internationale bestellers geschreven, waaronder 'Kane & Abel' en de 'Clifton-kronieken'. Naast thrillers schrijft hij korte verhalen en toneelstukken. In zijn autobiografische trilogie 'Gevangenisdagboeken' doet hij verslag van de celstraf die hij moest uitzitten na een veroordeling voor meineed. Jeffrey Archer is een van de meest succesvolle auteurs van het Verenigd Koninkrijk met meer dan 320 miljoen verkochte boeken wereldwijd. Archer is getrouwd, heeft twee zoons en drie kleinkinderen en woont afwisselend in Londen, Cambridge en op Mallorca.

Details

UitgeverSAGA Egmont
Publicatiedatum 31 mei 2021
ISBN 9788726488210
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 11u 12m 36s
Bestandsgrootte 474 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Jeffrey Archer

Jeffrey Archer (1940) is geboren in Londen en heeft als schrijver van spannende historische romans vele internationale bestsellers op zijn naam staan. Ook was hij jarenlang lid van het Britse parlement.

Toon aanbod