Gevangenisdagboek I - Hel
Gevangenisdagboek I - Hel

Gevangenisdagboek I - Hel

Dag 5, maandag 23 juli 2001, 05.53 uur De zon schijnt tussen de tralies van mijn raam door op wat een schitterende zomerdag moet zijn...

Serie

Auteur

Jeffrey Archer

Spreker

Huub Dikstaal

Vertaler

Pieter Janssens

Speelduur

8 uur 12 min

€ 7,99

Beschrijving

Dag 5, maandag 23 juli 2001, 05.53 uur

De zon schijnt tussen de tralies van mijn raam door op wat een schitterende zomerdag moet zijn. Ik zit twaalfenhalfuur gevangen in een cel van 5 bij 3 passen en mag er pas tegen de middag weer uit: achttienenhalf uur eenzame opsluiting. In de cel onder me zit een joch van zeventien dat wordt beschuldigd van winkeldiefstal – zijn eerste vergrijp en nog niet eens veroordeeld – en hij wordt achttienenhalfuur opgesloten zonder met iemand te kunnen praten. Dit is Groot-Brittannië in de 21ste eeuw, niet Turkije, niet Nigeria, niet Kosovo, maar Groot-Brittannië.

Op donderdag 19 juli 2001 werd Jeffrey Archer na een proces wegens meineed veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf. De eerste 22 dagen en veertien uur bracht hij door in harer majesteits gevangenis Belmarsh, een extra beveiligde, dubbele A-categorie-gevangenis in het zuiden van Londen waarin enkele van de meest gewelddadige criminelen van Groot-Brittannië zijn opgesloten. Dit is het dagboek dat de auteur gedurende die tijd bijhield.Jeffrey Archer is een Britse auteur en voormalig politicus. Hij was vijf jaar lid van het Lagerhuis en zesentwintig jaar lid van het Hogerhuis. Archer debuteerde als schrijver in 1974 en heeft sindsdien meerdere internationale bestellers geschreven, waaronder 'Kane & Abel' en de 'Clifton-kronieken'. Naast thrillers schrijft hij korte verhalen en toneelstukken. In zijn autobiografische trilogie 'Gevangenisdagboeken' doet hij verslag van de celstraf die hij moest uitzitten na een veroordeling voor meineed. Jeffrey Archer is een van de meest succesvolle auteurs van het Verenigd Koninkrijk met meer dan 320 miljoen verkochte boeken wereldwijd. Archer is getrouwd, heeft twee zoons en drie kleinkinderen en woont afwisselend in Londen, Cambridge en op Mallorca.

Details

Imprint

SAGA Egmont

Uitgever

SAGA Egmont

Publicatiedatum

26 juli 2021

ISBN

9788726488319

Taal

Nederlands

Speelduur

8 uur 12 min

Bestandsgrootte

341 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer auteur Jeffrey Archer Bekijk alles

Een goed bewaard geheim

Een goed bewaard geheim

Jeffrey Archer

€ 14,99
Het einde van een tijdperk
€ 14,99
Als de tijd daar is

Als de tijd daar is

Jeffrey Archer

€ 14,99
Een gewaarschuwd mens

Een gewaarschuwd mens

Jeffrey Archer

€ 14,99

Meer spreker Huub Dikstaal Bekijk alles

Waarom je droomt

Waarom je droomt

Rahul Jandial

€ 14,99
€ 9,99
Harris en de dinomaffia

Harris en de dinomaffia

Petra van Rijssen

€ 12,99