Luistervoorbeeld

Gevangenisdagboek I - Hel

SerieGevangenisdagboek deel 1
Auteur Jeffrey Archer
Spreker Huub Dikstaal
VertalerPieter Janssens
Speelduur 8u 12m 10s
€ 7,99

Beschrijving

Dag 5, maandag 23 juli 2001, 05.53 uur

De zon schijnt tussen de tralies van mijn raam door op wat een schitterende zomerdag moet zijn. Ik zit twaalfenhalfuur gevangen in een cel van 5 bij 3 passen en mag er pas tegen de middag weer uit: achttienenhalf uur eenzame opsluiting. In de cel onder me zit een joch van zeventien dat wordt beschuldigd van winkeldiefstal – zijn eerste vergrijp en nog niet eens veroordeeld – en hij wordt achttienenhalfuur opgesloten zonder met iemand te kunnen praten. Dit is Groot-Brittannië in de 21ste eeuw, niet Turkije, niet Nigeria, niet Kosovo, maar Groot-Brittannië.

Op donderdag 19 juli 2001 werd Jeffrey Archer na een proces wegens meineed veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf. De eerste 22 dagen en veertien uur bracht hij door in harer majesteits gevangenis Belmarsh, een extra beveiligde, dubbele A-categorie-gevangenis in het zuiden van Londen waarin enkele van de meest gewelddadige criminelen van Groot-Brittannië zijn opgesloten. Dit is het dagboek dat de auteur gedurende die tijd bijhield.Jeffrey Archer is een Britse auteur en voormalig politicus. Hij was vijf jaar lid van het Lagerhuis en zesentwintig jaar lid van het Hogerhuis. Archer debuteerde als schrijver in 1974 en heeft sindsdien meerdere internationale bestellers geschreven, waaronder 'Kane & Abel' en de 'Clifton-kronieken'. Naast thrillers schrijft hij korte verhalen en toneelstukken. In zijn autobiografische trilogie 'Gevangenisdagboeken' doet hij verslag van de celstraf die hij moest uitzitten na een veroordeling voor meineed. Jeffrey Archer is een van de meest succesvolle auteurs van het Verenigd Koninkrijk met meer dan 320 miljoen verkochte boeken wereldwijd. Archer is getrouwd, heeft twee zoons en drie kleinkinderen en woont afwisselend in Londen, Cambridge en op Mallorca.

Details

UitgeverSAGA Egmont
Publicatiedatum 26 juli 2021
ISBN 9788726488319
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 8u 12m 10s
Bestandsgrootte 341 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Jeffrey Archer

Jeffrey Archer (1940) is geboren in Londen en heeft als schrijver van spannende historische romans vele internationale bestsellers op zijn naam staan. Ook was hij jarenlang lid van het Britse parlement.

Toon aanbod