Mam, ik bel je zo terug
Mam, ik bel je zo terug

Mam, ik bel je zo terug

Nadine leeft zoals vele andere jonge meiden, dynamisch en bruisend. Op haar zeventiende krijgt ze vlinders in haar buik, ze wordt verliefd op Gerold...

Auteur

Wanda Beemsterboer

Spreker

Jennifer van Brenk

Speelduur

7 uur 49 min

€ 7,99

Beschrijving

Nadine leeft zoals vele andere jonge meiden, dynamisch en bruisend. Op haar zeventiende krijgt ze vlinders in haar buik, ze wordt verliefd op Gerold. Hun relatie ontwikkelt zich, ze beleven mooie momenten samen. Maar er komen geleidelijk ook donkere wolken, de ideeën over wat een goede relatie is, lopen steeds meer uiteen en na bijna drie jaar maakt Nadine het uit. Gerold accepteert dat niet en blijft contact zoeken. Ondanks dat Nadine steeds weer zegt dat niet te willen, weet hij haar toch nog één keer naar zijn huis te lokken. Dat blijkt een fatale afspraak; met talloze messteken maakt hij op een gruwelijke manier een eind aan haar leven in december 2006.

De moordenaar wordt al snel gepakt en veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf en TBS. In 2009 stuurt hij een brief naar de familie, verontschuldigt zich en vraagt om een interview.

Nadine's moeder Wanda schreef een aangrijpend levensverhaal, van de zwangerschap in 1987 tot dat fatale moment bijna 20 jaar later. Dan volgen de reconstructie, de rechtszaak en de veroordeling. In deze herziene 16e editie van het boek is de brief van de moordenaar opgenomen en vertellen moeder Wanda, vader Jacques en zus Jacqueline wat er met hen is gebeurd sinds die brief.Wanda Beemsterboer-Avenarius bracht in 2010 het boek ‘Mam, ik bel je zo terug’ uit, sindsdien zijn er meer dan 23.000 exemplaren verkocht. Inmiddels is het ook verschenen in het Engels en is er een herziene 16e editie uitgebracht. Het boek dient als ode aan Nadine, maar kan ook andere jonge meiden in een gewelddadige relatie helpen.

De ouders en zus van Nadine richtten in 2007 de Nadine Stichting op tegen zinloos geweld en voor het bevorderen van dierenwelzijn. In 2014 ontvingen Wanda en Jacques de Recht van Spreken Award van Stichting Herstel en Terugkeer voor het boek en voor het andere werk van de Nadine Stichting.

Details

Imprint

SAGA Egmont

Uitgever

SAGA Egmont

Publicatiedatum

24 mei 2021

ISBN

9788726755497

Taal

Nederlands

Speelduur

7 uur 49 min

Bestandsgrootte

327 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer auteur Wanda Beemsterboer Bekijk alles

Engels Call You Right Back, Mum

Call You Right Back, Mum

Wanda Beemsterboer

€ 12,99

Meer spreker Jennifer van Brenk Bekijk alles

De gewoontes van het leger
€ 3,99
Tussen de tijd

Tussen de tijd

Diana Gabaldon

€ 3,99
Inslag

Inslag

Tove Alsterdal

€ 15,99
Wie het eerst liegt

Wie het eerst liegt

Ashley Elston

€ 12,99