Melkboer
Melkboer

Melkboer

WINNAAR VAN DE MAN BOOKER PRIZE 2018 "Melkboer" van Anna Burns gaat over taal, over hoe die kan onthullen en verbergen, bevrijden en opsluiten...

Auteur

Anna Burns

Spreker

Anne Lichthart

Vertaler

Roland Fagel

Speelduur

14 uur 55 min

€ 7,99

Beschrijving

WINNAAR VAN DE MAN BOOKER PRIZE 2018

"Melkboer" van Anna Burns gaat over taal, over hoe die kan onthullen en verbergen, bevrijden en opsluiten. De hoofdpersoon, een teruggetrokken vrouw, blikt terug op haar jeugd in Belfast, ten tijde van de Troubles. Terwijl ze de harde realiteit van het Noord-Ierse geweld probeert te ontvluchten, zich onderdompelend in een 19de-eeuwse roman, beginnen er vreemde geruchten over haar de ronde te doen. Een paramilitair, die bekend staat als Melkboer, zou een affaire met haar hebben. Het verhaal gaat een eigen leven leiden.
Dit boek combineert een realistisch kader met een belangrijk thema (de kwetsbaarheid van vrouwen) en absurdistische elementen. De roman voert de lezer mee op een ware woordenstroom, met enkele erg grappige en griezelige stukken. "Melkboer" won een resem literaire prijzen, waaronder de Man Booker Prize van 2018.Anna Burns (1962) is een Noord-Ierse schrijfster. Het gewelddadige verleden van haar land is het onderwerp van verschillende van haar boeken. Met "Milkman" won ze de Man Booker Prize 2018, Orwell Prize 2019 (voor politieke fictie) en de International Dublin Literary Award 2020. In totaal schreef ze 3 romans en een novelle.

Details

Imprint

SAGA Egmont

Uitgever

SAGA Egmont

Publicatiedatum

10 januari 2022

ISBN

9788726755527

Taal

Nederlands

Speelduur

14 uur 55 min

Bestandsgrootte

618 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer spreker Anne Lichthart Bekijk alles

Aan de haak

Aan de haak

Ine Maria Kiekens

€ 6,99
De moord op de mollenman

De moord op de mollenman

Liesbeth van Kempen

€ 7,99

De parelfamilie

Charlotte Jacobi

€ 12,99
€ 9,99