De importbruid
De importbruid

De importbruid

"Aanzien en nieuwsgierigheid, daar draait mijn bruiloft om." Rüya’s bruiloft en huwelijk verlopen niet zoals ze verwacht had...

Auteur

Hülya Cigdem-Aydogan

Spreker

Hülya Cigdem-Aydogan

Speelduur

15 uur 7 min

€ 16,99

Beschrijving

"Aanzien en nieuwsgierigheid, daar draait mijn bruiloft om." Rüya’s bruiloft en huwelijk verlopen niet zoals ze verwacht had. Als dertienjarig meisje woont ze in Turkije en verlooft ze zich met de Turks-Nederlandse Kaan in Brabant. Op haar vijftiende verhuist ze dan eindelijk naar Nederland, klaar voor haar nieuwe, vrije bestaan in Tilburg. Maar hoewel ze met volle teugen van die vrijheid geniet, heeft haar schoonmoeder de touwtjes strict in handen. Is haar nieuwe echtgenoot, zijn familie en de Turkse gemeenschap opgewassen tegen de sterke wil van Rüya? De schrijfster van ‘De importbruid’, Hülya Cigdem, verhuisde zelf als jonge importbruid naar Nederland en geeft in deze roman een indringend kijkje in de verborgen wereld van deze jonge Turkse vrouwen in Nederland.

Hülya Cigdem-Aydogan (1975) is in Turkije geboren en kwam op vijftienjarige leeftijd als importbruid naar Nederland om met haar huidige man te trouwen. In haar debuutroman ‘De importbruid’ (2008) deelt ze de uitdagingen en het confronterende, alledaagse leven van een Turkse importbruid in Tilburg. Hoewel ze haar eigen ervaringen hierin heeft meegenomen, is ‘De importbruid’ geen autobiografisch verhaal. In 2014 bracht ze haar tweede roman ‘De val van Mehmet’ uit, waarin ze ook schrijft over de Turkse gemeenschap in Brabant. Na vele moeilijke jaren na haar komst in Nederland, heeft Hülya een indrukwekkende carrière opgebouwd als journalist voor het Brabants Dagblad, NRC-Next en de Nieuwe Revu. Samen met haar man en dochter woont ze in Goirle.

Details

Imprint

SAGA Egmont

Uitgever

SAGA Egmont

Publicatiedatum

23 januari 2023

ISBN

9788726879346

Taal

Nederlands

Speelduur

15 uur 7 min

Bestandsgrootte

629 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags