De laatste keizerin
De laatste keizerin

De laatste keizerin

De laatste keizerin van China, Orchidee, ging de boeken in als wreed en meedogenloos, maar schrijfster Anchee Min laat een andere kant van de sterke vrouw zien in deze prachtige historische roman...

Auteur

Anchee Min

Spreker

Mounya Dahma

Vertaler

Thera Idema

Speelduur

12 uur 37 min

€ 16,99

Beschrijving

De laatste keizerin van China, Orchidee, ging de boeken in als wreed en meedogenloos, maar schrijfster Anchee Min laat een andere kant van de sterke vrouw zien in deze prachtige historische roman. Orchidee wordt in de negentiende eeuw noodgedwongen keizerin, omdat haar zoon amper zeven jaar is als het zijn beurt is om de troon te bestijgen. In een wereld vol machtige mannen en terwijl het land op losse schroeven staat, probeert Orchidee tegen wil en dank haar geliefde land van de ondergang te redden. Zal ze ooit gerespecteerd worden zoals haar man dat was?

Anchee Min (1957) is geboren in Shanghai en groeide op tijdens de Culturele Revolutie in China. Als tiener werkte ze onder erbarmelijke omstandigheden op een boerderij, waarna ze werd uitgekozen om te acteren in een communistische film. In 1984 verhuisde ze naar Amerika en begon ze te schrijven over haar memoires. Haar debuut ‘Rode Azalea’ werd een internationale bestseller en werd in twintig landen gepubliceerd. Ook schreef ze meerdere historische romans over China met sterke vrouwen in de hoofdrol, zoals 'Keizerin Orchidee' en 'Parel van China'. Anchee woont met haar man en dochter in Los Angeles en Shanghai.

Details

Imprint

SAGA Egmont

Uitgever

SAGA Egmont

Publicatiedatum

21 november 2022

ISBN

9788726996319

Taal

Nederlands

Speelduur

12 uur 37 min

Bestandsgrootte

531 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer auteur Anchee Min Bekijk alles

Wilde gember

Wilde gember

Anchee Min

€ 9,99
Rode Azalea

Rode Azalea

Anchee Min

€ 12,99
Parel van China

Parel van China

Anchee Min

€ 16,99
Keizerin Orchidee

Keizerin Orchidee

Anchee Min

€ 7,99

Meer spreker Mounya Dahma Bekijk alles

Warme kerstdagen in Thorndale
€ 14,99
Een tweede kans in Thorndale
€ 14,99
Lentekriebels in Thorndale
€ 14,99
Een nieuw begin in Thorndale
€ 14,99