Aanslag op de dam
Aanslag op de dam

Aanslag op de dam

Schokkend en superspannend: 'Aanslag op de Dam' is het spannende vijftiende deel van de Anne Kramer-reeks. De delen zijn los van elkaar te lezen...

Serie

Anne Kramer deel 15

Auteur

Joop van Riessen

Spreker

Inge Ipenburg

Speelduur

7 uur 3 min

€ 9,99

Beschrijving

Schokkend en superspannend: 'Aanslag op de Dam' is het spannende vijftiende deel van de Anne Kramer-reeks. De delen zijn los van elkaar te lezen. Dit kersverse deel is opnieuw gebaseerd op een waargebeurde ervaring uit Van Riessens lange politiecarrière.

Op 4 mei krijgt chef Recherche Anne Kramer halverwege de middag een ambtsbericht van de AIVD: er zou die avond tijdens de nationale herdenking op de Dam een aanslag op de Koning plaatsvinden. Meer informatie heeft de Inlichtingendienst niet. Anne Kramer staat voor een onmogelijke beslissing: moet ze de herdenking afblazen of niet? Vooralsnog besluit ze om achter de schermen op zoek te gaan naar de terrorist, maar met het wegtikken van de tijd neemt de druk extreem toe. Dan wordt het acht uur...

In 2009 verscheen de eerste politiethriller van Joop van Riessen, voormalig hoofdcommissaris van de Amsterdamse politie, getiteld 'Vergelding'. Het boek stond op het shortlist van de Schaduwprijs 2010.Gelijktijdig met deel 15 verschijnt het eerste luisterboek uit de reeks, het startschot voor de luisterboekenuitgave van alle vijftien delen.

Veel van de zaken uit de Anne Kramer-reeks zijn geïnspireerd op echte zaken uit Joop van Riessens eigen carrière bij de Amsterdamse politie. De feiten vormen de basis voor spannende politieromans die altijd geroemd worden om hun unieke inkijk in het recherchewerk.

Joop van Riessen (1943) was voor lange tijd hoofdcommissaris bij de Amsterdamse politie. In 2004 verliet hij het korps en in in 2007 publiceerde hij zijn eerste boek genaamd 'In de naam der wet' waarin hij terugblikt op veertig jaar bij de politie. Twee jaar later publiceerde hij het eerste deel van de Anne Kramer serie. Een spannende en realistische serie van politieromans.

Details

Imprint

SAGA Egmont

Uitgever

SAGA Egmont

Publicatiedatum

20 april 2023

ISBN

9788727053837

Taal

Nederlands

Speelduur

7 uur 3 min

Bestandsgrootte

297 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer auteur Joop van Riessen Bekijk alles

Weerloos

Weerloos

Joop van Riessen

€ 12,99
Meedogenloos

Meedogenloos

Joop van Riessen

€ 12,99
Radeloos

Radeloos

Joop van Riessen

€ 12,99
Fatale herkenning

Fatale herkenning

Joop van Riessen

€ 12,99

Meer spreker Inge Ipenburg Bekijk alles

Misdaad op leeftijd
€ 14,99
Waarom we logen

Waarom we logen

Karin Slaughter

€ 14,99
De donkere kant van Sally Diamond
€ 15,99
Weerloos

Weerloos

Joop van Riessen

€ 12,99