Het no-nonsense slaapboek
Het no-nonsense slaapboek

Het no-nonsense slaapboek

'Dit boek zal je nachten voorgoed veranderen.' - Prof. Dr. Manuel Schabus, hoofd Slaaplabo, Universiteit van Salzburg De slaap is wellicht de spannendste fase waarin ons brein zich kan bevinden. Ma...

Auteur

Steven Laureys

Spreker

Louis van Beek

Speelduur

7 uur 37 min

€ 12,99

Beschrijving

'Dit boek zal je nachten voorgoed veranderen.' - Prof. Dr. Manuel Schabus, hoofd Slaaplabo, Universiteit van Salzburg

De slaap is wellicht de spannendste fase waarin ons brein zich kan bevinden. Maar waarom slapen we? En wellicht nog belangrijker: waarom slagen we er soms niét in te slapen?

Wereldvermaard professor neurologie Steven Laureys duikt in het slapende brein en legt uit waarom een goede nachtrust zo belangrijk is. En ook: hoe jijzelf aan een betere, diepere slaap kunt werken.

Over het fenomeen slaap wordt al duizenden jaren gespeculeerd, maar dankzij hypermoderne scantechnieken kunnen we tegenwoordig de hersenen ook tijdens de slaap onderzoeken. Die inzichten leren ons ontzettend veel bij over de verschillende soorten slaap én over slaapproblemen.

'Een prachtige mix van wetenschappelijke nauwkeurigheid, persoonlijke anekdotes en klinische ervaring, dit boek spoort je aan om meer te dromen en te slapen.' - Prof. Dr. Claudio Bassetti, Universiteit van Bern

'Onmisbaar op je nachtkastje.' - Evi Hanssen, TV-presentator

'Een nieuw perspectief op de fascinerende wereld van de slaap. Steven Laureys toont aan dat een goede nachtrust een essentiële pijler is van onze mentale en fysieke gezondheid.' - Prof. Dr. Charles M. Morin, Université Laval

Prof. Laureys is auteur van meer dan 600 wetenschappelijke artikelen over de studie van de menselijke geest, gedachten, percepties en emoties met behulp van hersenscans bij hersenbeschadiging, bijna-doodervaringen, anesthesie, hypnose en meditatie. Steven is ook erg geapprecieerd als conferencier en is auteur van de internationale bestseller ‘Het no-nonsense meditatieboek’ (met bijhorend ‘oefenboek’, waarin hij het heeft over zijn onderzoek bij boeddhistische monniken - waaronder Matthieu Ricard (vertaler van de Dalai Lama) en lama Zeupa (directeur van het Tibetaans Instituut in Hoei).

Prof. Laureys is onderzoeksdirecteur bij het Belgisch Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek (FNRS), directeur van het “Centre du Cerveau” en GIGA Consciousness onderzoekseenheid aan het UZ en de universiteit van Luik en professor aan het CERVO Brain Research Centre, van de universiteit van Laval in Canada. Hij is een pionier in het overbruggen van contemplatieve praktijken en wijsheid met geavanceerde neuro-technologie en hersenwetenschappen. Als actief lid van Mind & Life Europe en de Belgische Koninklijke Academie van Geneeskunde is hij een voorstander van meditatie op school en is medeondertekenaar van de Cambridge-verklaring over bewustzijn bij dieren (2012). Prof. Dr. Laureys heeft vele prestigieuze prijzen ontvangen van o.a. de Europese Academie van Neurologie, de Amerikaanse Society of Cognitive Neuroscience, de Francqui prijs en de Generet prijs van de Koning Boudewijnstichting. Hij is een wereldautoriteit in zijn vakgebied en zelfs een kandidaat-Nobelprijswinnaar.

Details

Imprint

SAGA Egmont

Uitgever

SAGA Egmont

Publicatiedatum

1 januari 2024

ISBN

9788727142357

Taal

Nederlands

Speelduur

7 uur 37 min

Bestandsgrootte

317 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer auteur Steven Laureys Bekijk alles

Vlaams Het no-nonsense meditatie oefenboek
€ 12,99

Meer spreker Louis van Beek Bekijk alles

Leven in de rouwerij

Leven in de rouwerij

Marieke Foppen, Marieke van Lierop

€ 14,99
De stad en zijn onvaste muren
€ 15,99
De zoon van Sinterklaas
€ 6,99
De grote Gatsby

De grote Gatsby

F. Scott Fitzgerald

€ 9,99