Luistervoorbeeld

Track Record; De oorsprong van Flappie; Youp van 't Hek

SerieTrack Record deel 2
Auteur Peter de Ruiter
Spreker Peter de Ruiter
Speelduur 16m 5s
€ 2,99

Beschrijving

"Flappie" van Youp van 't Hek is een liedje waar je aan het eind van elk jaar niet aan kunt ontkomen. Het nummer is ontstaan in 1977, toen Youp het schreef voor het studentencabaret van zijn zus Monique. Daarna is Youp "Flappie" ook zelf gaan zingen en heeft het zich in de loop der jaren in het collectieve geheugen van de Nederlander gewurmd. Eind 2020 zijn de ogen weer gericht op het onfortuinlijke lot van het beestje, als zowel een bekende Amerikaanse popartiest als Youp van 't Hek zelf een nieuwe versie uit hun hoge hoed toveren. Een korte geschiedenis van "Flappie", met een bijdrage van Monique van 't Hek.

In de serie \"Track Record\" gaat Peter de Ruiter op zoek naar de oorsprong van liedjes. Hoe zijn ze gecomponeerd, hoe zijn ze opgenomen en hoe heeft het publiek gereageerd? Behalve muzikaal talent spelen toeval, vriendschap, liefde, invloeden van collega’s en technische vindingen een rol. Je geniet nog meer van muziek als je weet hoe ze is gemaakt.

Peter de Ruiter (1960) heeft een neus voor technische ontwikkelingen die het leven van mensen verbeteren of veraangenamen. Daar maakt hij boeken over en houdt workshops. De Ruiter heeft zijn sporen verdiend met uitgaven over onder meer digitaal fotograferen, elektrische auto's en bitcoins & blockchains.

Details

UitgeverSAGA Egmont
Publicatiedatum 9 december 2021
ISBN 9788728070017
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 16m 5s
Bestandsgrootte 11 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Peter de Ruiter

Peter de Ruiter (1960) is reiziger, fotograaf, digitaal pionier en schrijver van talrijke boeken over digitaal fotograferen, landen & volkeren en mensenrechten. Een belangrijkste activiteit is het uitgeven van ebooks: die van hemzelf, maar vooral die van anderen, en het bedenken en op de markt brengen van nieuwe uitgeefvormen. Daarnaast is De Ruiter ook actief met het ontwikkelen van gedrukte boeken met als specialismen kunst, innovatie en mensenrechten.

Toon aanbod