Luistervoorbeeld

Track Record; De oorsprong van Little Green Bag; George Baker Selection

SerieTrack Record deel 3
Auteur Peter de Ruiter
Spreker Peter de Ruiter
Speelduur 30m 9s
€ 2,99

Beschrijving

Als de George Baker Selection in 1969 doorbreekt met de single "Little Green Bag" kan de band niet voorspellen dat het nummer meer dan 50 jaar later nog zó populair zal zijn. Steeds weer vindt de plaat een nieuw publiek: in Duitsland, Italië, Amerika, Japan, in commercials, op de radio, in de film "Reservoir Dogs" van Quentin Tarantino, als cover van Tom Jones en in reclames van supermarktketen Lidl. Hans Bouwens, de man achter de artiestennaam George Baker, vertelt hoe een aanstekelijk loopje op de basgitaar de wereld verovert: hoe het begon en waarom het succes waarschijnlijk nog lang zal aanhouden.

In de serie \"Track Record\" gaat Peter de Ruiter op zoek naar de oorsprong van liedjes. Hoe zijn ze gecomponeerd, hoe zijn ze opgenomen en hoe heeft het publiek gereageerd? Behalve muzikaal talent spelen toeval, vriendschap, liefde, invloeden van collega’s en technische vindingen een rol. Je geniet nog meer van muziek als je weet hoe ze is gemaakt.

Peter de Ruiter (1960) heeft een neus voor technische ontwikkelingen die het leven van mensen verbeteren of veraangenamen. Daar maakt hij boeken over en houdt workshops. De Ruiter heeft zijn sporen verdiend met uitgaven over onder meer digitaal fotograferen, elektrische auto's en bitcoins & blockchains.

Details

UitgeverSAGA Egmont
Publicatiedatum 9 december 2021
ISBN 9788728070024
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 30m 9s
Bestandsgrootte 21 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Peter de Ruiter

Peter de Ruiter (1960) is reiziger, fotograaf, digitaal pionier en schrijver van talrijke boeken over digitaal fotograferen, landen & volkeren en mensenrechten. Een belangrijkste activiteit is het uitgeven van ebooks: die van hemzelf, maar vooral die van anderen, en het bedenken en op de markt brengen van nieuwe uitgeefvormen. Daarnaast is De Ruiter ook actief met het ontwikkelen van gedrukte boeken met als specialismen kunst, innovatie en mensenrechten.

Toon aanbod