Luistervoorbeeld

Track Record; De oorsprong van Oranjehotel en Laatste brief; Peter Siers

SerieTrack Record deel 4
Auteur Peter de Ruiter
Spreker Peter de Ruiter
Speelduur 15m 18s
€ 1,99

Beschrijving

Tijdens WO II kan de Duitse bezetter rekenen op de hoon en spot van tal van artiesten. Ook NSB'ers moeten het ontgelden. De Haagse cabaretier Peter Siers lijkt te veel risico's te nemen met zijn kritische teksten. Hij belandt voor zes maanden in het Oranjehotel, zoals de Scheveningse gevangenis dan wordt genoemd.
Peter Siers (1910-2001) is nog niet opgenomen in de geschiedenisboekjes. Dat is jammer, want hij is de enige verzetszanger van wie zoveel liedjes bewaard zijn gebleven. Hij heeft er na de oorlog 8 opgenomen. Begin 2021 hebben zanger Joost van Tongeren en pianist Patrick Hopper 2 van zijn liedjes opnieuw opgenomen: "Oranjehotel" en "Laatste brief". Ze willen daarmee Peter Siers' moedige optreden levend houden. Deze aflevering van "Track Record" vertelt het verhaal over de liedjes, een verhaal over tijden waarin muziek levensgevaarlijk kon zijn.

In de serie \"Track Record\" gaat Peter de Ruiter op zoek naar de oorsprong van liedjes. Hoe zijn ze gecomponeerd, hoe zijn ze opgenomen en hoe heeft het publiek gereageerd? Behalve muzikaal talent spelen toeval, vriendschap, liefde, invloeden van collega’s en technische vindingen een rol. Je geniet nog meer van muziek als je weet hoe ze is gemaakt.

Peter de Ruiter (1960) heeft een neus voor technische ontwikkelingen die het leven van mensen verbeteren of veraangenamen. Daar maakt hij boeken over en houdt workshops. De Ruiter heeft zijn sporen verdiend met uitgaven over onder meer digitaal fotograferen, elektrische auto's en bitcoins & blockchains.

Details

UitgeverSAGA Egmont
Publicatiedatum 9 december 2021
ISBN 9788728070031
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 15m 18s
Bestandsgrootte 11 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Peter de Ruiter

Peter de Ruiter (1960) is reiziger, fotograaf, digitaal pionier en schrijver van talrijke boeken over digitaal fotograferen, landen & volkeren en mensenrechten. Een belangrijkste activiteit is het uitgeven van ebooks: die van hemzelf, maar vooral die van anderen, en het bedenken en op de markt brengen van nieuwe uitgeefvormen. Daarnaast is De Ruiter ook actief met het ontwikkelen van gedrukte boeken met als specialismen kunst, innovatie en mensenrechten.

Toon aanbod