Luistervoorbeeld

Track Record; De oorsprong van Valley Girl; Moon & Frank Zappa

SerieTrack Record deel 5
Auteur Peter de Ruiter
Spreker Peter de Ruiter
Speelduur 35m 53s
€ 2,99

Beschrijving

Frank Zappa (1940-1993) deed weinig anders dan muziek maken. Voor het vaderschap had hij geen tijd. Toch weet een van zijn dochters hem op een gewiekste manier te verleiden tot een samenwerking... en dat 'Valley Girl' wordt Zappa's grootste hit. In "Valley Girl" steken Moon en haar vader de draak met het accent van pubermeisjes in San Fernando Valley bij Los Angeles. Die typische manier van praten kennen we ook vandaag nog: commercials worden expres zo ingesproken en ook voice assistants laten met dit accent van zich horen. Voor deze "Track Record" spreekt Peter de Ruiter met radioman en producer Co de Kloet, die een boek over zijn vriendschap met Frank Zappa schreef, en logopedist en stemcoach Alex Boon, die een nuchtere kijk heeft op "Valley Speak". De stem van Moon Zappa wordt vertolkt door Natalie Rarick.

In de serie \"Track Record\" gaat Peter de Ruiter op zoek naar de oorsprong van liedjes. Hoe zijn ze gecomponeerd, hoe zijn ze opgenomen en hoe heeft het publiek gereageerd? Behalve muzikaal talent spelen toeval, vriendschap, liefde, invloeden van collega’s en technische vindingen een rol. Je geniet nog meer van muziek als je weet hoe ze is gemaakt.

Peter de Ruiter (1960) heeft een neus voor technische ontwikkelingen die het leven van mensen verbeteren of veraangenamen. Daar maakt hij boeken over en houdt workshops. De Ruiter heeft zijn sporen verdiend met uitgaven over onder meer digitaal fotograferen, elektrische auto's en bitcoins & blockchains.

Details

UitgeverSAGA Egmont
Publicatiedatum 9 december 2021
ISBN 9788728070048
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 35m 53s
Bestandsgrootte 25 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Peter de Ruiter

Peter de Ruiter (1960) is reiziger, fotograaf, digitaal pionier en schrijver van talrijke boeken over digitaal fotograferen, landen & volkeren en mensenrechten. Een belangrijkste activiteit is het uitgeven van ebooks: die van hemzelf, maar vooral die van anderen, en het bedenken en op de markt brengen van nieuwe uitgeefvormen. Daarnaast is De Ruiter ook actief met het ontwikkelen van gedrukte boeken met als specialismen kunst, innovatie en mensenrechten.

Toon aanbod