Luistervoorbeeld

Track Record; De oorsprong van Supersister - Rob Douw

SerieTrack Record deel 6
Auteur Peter de Ruiter
Spreker Peter de Ruiter
Speelduur 27m 37s
€ 2,99

Beschrijving

De Haagse band Supersister kende geen lang leven. Het aantal hits was bescheiden. Maar de muziek is een boeiende representant van de alternatieve stroming in de Nederlandse popmuziek die eind jaren 1960 opkomt. Beeldend kunstenaar Rob Douw schrijft teksten, muziek en speelt mee. Ook zet hij "sacrale manifestaties" op touw die met de muziek een soort totaaltheater vormen. Maar na een paar jaar vruchtbare samenwerking verlaat hij Supersister, als de andere leden een andere richting uit willen. Dat is vlak voor de eerste hit "She Was Naked" in 1970. Deze "Track Records" kijkt terug op een tijd waarin muziekconventies werden geslecht en hoe gekker, hoe beter was.

In de serie \"Track Record\" gaat Peter de Ruiter op zoek naar de oorsprong van liedjes. Hoe zijn ze gecomponeerd, hoe zijn ze opgenomen en hoe heeft het publiek gereageerd? Behalve muzikaal talent spelen toeval, vriendschap, liefde, invloeden van collega’s en technische vindingen een rol. Je geniet nog meer van muziek als je weet hoe ze is gemaakt.

Peter de Ruiter (1960) heeft een neus voor technische ontwikkelingen die het leven van mensen verbeteren of veraangenamen. Daar maakt hij boeken over en houdt workshops. De Ruiter heeft zijn sporen verdiend met uitgaven over onder meer digitaal fotograferen, elektrische auto's en bitcoins & blockchains.

Details

UitgeverSAGA Egmont
Publicatiedatum 9 december 2021
ISBN 9788728070055
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 27m 37s
Bestandsgrootte 19 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Peter de Ruiter

Peter de Ruiter (1960) is reiziger, fotograaf, digitaal pionier en schrijver van talrijke boeken over digitaal fotograferen, landen & volkeren en mensenrechten. Een belangrijkste activiteit is het uitgeven van ebooks: die van hemzelf, maar vooral die van anderen, en het bedenken en op de markt brengen van nieuwe uitgeefvormen. Daarnaast is De Ruiter ook actief met het ontwikkelen van gedrukte boeken met als specialismen kunst, innovatie en mensenrechten.

Toon aanbod