Luistervoorbeeld

Vlees noch vis - een vegetarische podcast; Gezond zijn is een keuze

SerieVlees noch vis deel 6
Auteur Peter de Ruiter
Spreker Peter de Ruiter
Speelduur 44m 43s
€ 3,99

Beschrijving

We weten allemaal best welke voeding goed voor ons is en welke producten we moeten mijden? We kennen het advies... maar "slikken" we het ook? Gaan we voor de korte-termijnbevrediging met een patatje oorlog, of kiezen we voor gezondheid op langere termijn? Deze aflevering van "Vlees noch vis" zoekt naar hulpmiddelen voor de hongerige twijfelaar.
We kunnen onszelf nu meten met tal van gadgets en ons DNA is voor weinig geld beschikbaar. Dat kan een voorspellende waarde hebben. En als we ons zogeheten "challenge shakes" toedienen met een overvloed aan voedingsstoffen, kunnen we zien hoe ons lichaam erop reageert en hoe gezond we zijn. Een gesprek over de laatste wetenschappelijke snufjes om ons in de richting van een gezond dieet te nudgen.

Peter de Ruiter ontdekt toevallig dat vegetarisch eten hem bevrijdt van pijn aan zijn been. In deze reeks onderzoekt hij onze eetgewoonten vanuit alle denkbare gezichtspunten. Welke perverse prikkels krijgen we van de voedingsindustrie? Welk verband is er nu echt tussen vlees en klimaatverandering? Kan de wetenschap ons helpen gezonder te gaan eten zonder moeite? En leidt gezonder eten ook tot meer persoonlijke gezondheid? Een afwisselende en meerstemmige reeks.

Peter de Ruiter (1960) heeft een neus voor technische ontwikkelingen die het leven van mensen verbeteren of veraangenamen. Daar schrijft hij boeken over. Ook geeft hij workshops over dergelijke maatschappelijke en technologische veranderingen. De Ruiter heeft zijn sporen verdiend met uitgaven over onder meer digitaal fotograferen, elektrische auto's en bitcoins & blockchains. Een lange staat van dienst als podcastmaker was de aanleiding voor het boek 'De podcastprofessor', dat in 2018 verscheen.

Details

UitgeverSAGA Egmont
Publicatiedatum 9 december 2021
ISBN 9788728070123
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 44m 43s
Bestandsgrootte 31 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Peter de Ruiter

Peter de Ruiter (1960) is reiziger, fotograaf, digitaal pionier en schrijver van talrijke boeken over digitaal fotograferen, landen & volkeren en mensenrechten. Een belangrijkste activiteit is het uitgeven van ebooks: die van hemzelf, maar vooral die van anderen, en het bedenken en op de markt brengen van nieuwe uitgeefvormen. Daarnaast is De Ruiter ook actief met het ontwikkelen van gedrukte boeken met als specialismen kunst, innovatie en mensenrechten.

Toon aanbod