Luistervoorbeeld

Vlees noch vis - een vegetarische podcast; Een klimaat voor verandering

SerieVlees noch vis deel 9
Auteur Peter de Ruiter
Spreker Peter de Ruiter
Speelduur 29m 8s
€ 2,99

Beschrijving

Behalve gezondheid en het voorkomen van dierenleed, is het tegengaan van klimaatverandering een reden om vegetarisch te eten. Het verbouwen van planten vergt immers minder land en hulpbronnen en leidt tot minder uitstoot. Deze aflevering van "Vlees noch vis" focust op klimaatverandering en onze voedingsgewoontes. Een socioloog vertelt hoe het komt dat mensen zich slechts beperkt informeren over heikele onderwerpen zoals klimaatverandering – kennelijk om te voorkomen dat zij door gewetensnood in actie moeten komen. Zijn bevindingen kunnen ook gelden voor de nadelen van vlees en vis eten, en de voordelen van een vegetarisch dieet.

Peter de Ruiter ontdekt toevallig dat vegetarisch eten hem bevrijdt van pijn aan zijn been. In deze reeks onderzoekt hij onze eetgewoonten vanuit alle denkbare gezichtspunten. Welke perverse prikkels krijgen we van de voedingsindustrie? Welk verband is er nu echt tussen vlees en klimaatverandering? Kan de wetenschap ons helpen gezonder te gaan eten zonder moeite? En leidt gezonder eten ook tot meer persoonlijke gezondheid? Een afwisselende en meerstemmige reeks.

Peter de Ruiter (1960) heeft een neus voor technische ontwikkelingen die het leven van mensen verbeteren of veraangenamen. Daar schrijft hij boeken over. Ook geeft hij workshops over dergelijke maatschappelijke en technologische veranderingen. De Ruiter heeft zijn sporen verdiend met uitgaven over onder meer digitaal fotograferen, elektrische auto's en bitcoins & blockchains. Een lange staat van dienst als podcastmaker was de aanleiding voor het boek 'De podcastprofessor', dat in 2018 verscheen.

Details

UitgeverSAGA Egmont
Publicatiedatum 9 december 2021
ISBN 9788728070154
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 29m 8s
Bestandsgrootte 20 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Peter de Ruiter

Peter de Ruiter (1960) is reiziger, fotograaf, digitaal pionier en schrijver van talrijke boeken over digitaal fotograferen, landen & volkeren en mensenrechten. Een belangrijkste activiteit is het uitgeven van ebooks: die van hemzelf, maar vooral die van anderen, en het bedenken en op de markt brengen van nieuwe uitgeefvormen. Daarnaast is De Ruiter ook actief met het ontwikkelen van gedrukte boeken met als specialismen kunst, innovatie en mensenrechten.

Toon aanbod