Luistervoorbeeld

Van Gogh's strijd en succes

Zijn passie, volharding, tragedie & overwinning
Auteur Fred Leeman
Spreker Anita van Oranje, Jochum ten Haaf, Hugo Koolschijn
Speelduur 1u 45m 24s
€ 14,95

Beschrijving

Het beeld dat wij hebben van Vincent van Gogh is dat van een bezeten kunstenaar. In vrijwel alle publicaties over zijn leven en werk worden de tragische kanten van zijn persoonlijkheid benadrukt. Zijn bewuste artistieke, menselijke en zakelijke karakter blijft op de achtergrond.

In Van Gogh's strijd en succes vertelt Anita van Oranje in 110 minuten het verhaal over Van Gogh’s strijd voor erkenning en zijn gespannen relatie met het begrip ‘succes’. Zijn strijd om kunst te maken zoals hij dat wilde. Hij groeide uit tot een voorbeeld figuur, omdat in hem vele menselijke mogelijkheden en beperkingen uitvergroot aanwezig lijken te zijn.

Dit luisterboek is geschreven door dr. Fred Leeman (kunsthistoricus en voormalig hoofd conservator van het Museum van Gogh in Amsterdam). Van Gogh’s niet eerder gepubliceerde marketing & zakelijke inzicht geeft antwoord op de vraag: ‘Hoe is hij in onze hedendaagse wereld verworden tot een icoon’?

Bekende Nederlandse acteurs, onder wie Jochum ten Haaf, lenen hun stem aan de verschillende personages. Ten Haaf speelde op West End en Broadway meer dan zeven-honderd keer de rol van Vincent van Gogh en vertolkt ook in deze productie de rol van de wereldberoemde kunstenaar. Andere personages in het verhaal zijn onder meer: Vincents broer Theo, Anthon van Rappard, Paul Gauguin, Emile Bernard, Emile Zola, Anton Mauve, Camille Pissarro en Claude Monet. De speciaal gecomponeerde muziek roept de sfeer op van de verschillende scènes. De Engelstalige versie van het audioboek werd in Los Angeles ingesproken door de met een Oscar bekroonde, beroemde actrice Helen Mirren.

Details

UitgeverUnieboek | Het Spectrum
Publicatiedatum 8 februari 2016
ISBN 9789000350032
Taal Nederlands
Soort audioVoordracht (hoorspel, theater, cabaret)
Speelduur 1u 45m 24s
Bestandsgrootte 145 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Fred Leeman

Dr. Fred Leeman was jarenlang hoofdconservator aan het Van Gogh Museum in Amsterdam en doceerde kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Als onafhankelijk kunsthistoricus organiseerde hij meerdere tentoonstellingen in onder andere het Van Gogh Museum in Amsterdam, het Gemeentemuseum in Den Haag, de Royal Academy in Londen en het Art Institute of Chicago.

Toon aanbod