Dwarsloper
Dwarsloper

Dwarsloper

Tessel is klaar met school. Ze vindt een uitweg in een groep klimaatscholieren die naar Brussel gaat lopen. Dat Tessel zich nog geen seconde druk heeft gemaakt over het klimaat houdt haar niet tegen.

Auteur

Mijke Pelgrim

Spreker

Maartje van de Wetering

Speelduur

8 uur 49 min

€ 14,99

Beschrijving

Een rebelse tiener, 1000 protesterende jongeren en een klimaatmars De 16-jarige Tessel is helemaal klaar met school. Ze vindt een uitweg in een groep klimaatscholieren die naar Brussel gaat lopen. Dat Tessel zich nog geen seconde druk heeft gemaakt over het klimaat houdt haar niet tegen. Tijdens het lopen leert ze Lexie en Simon kennen. Zij blijken deel van de leiding te zijn en Tessel leert steeds meer over wat er allemaal bij de organisatie van de mars komt kijken, inclusief negatieve publiciteit en bedreigingen.   Maar kun je wel echt vrienden zijn als je niet eerlijk over jezelf bent? Hoe dichter de groep bij Brussel komt, hoe groter de zorgen van Tessel. Voor vanaf ca. 15 jaar.

Details

Imprint

Van Goor

Uitgever

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

Publicatiedatum

27 januari 2023

ISBN

9789000381210

Taal

Nederlands

Speelduur

8 uur 49 min

Bestandsgrootte

730 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Mijke Pelgrim (1978) studeerde Engelse Taal- en Letterkunde in Amsterdam en Edinburgh. Ze werkt als docent Engels en creatief schrijven op een middelbare school. Met haar debuut, Dex – over school en andere ellende, haalde ze de finale van de Hotze de Roosprijs 2018. De grote klimaatprotesten door scholieren inspireerden haar tot het schrijven van haar eerste Young Adult boek Dwarsloper.

Meer spreker Maartje van de Wetering Bekijk alles

Deze zomer wordt écht anders
€ 14,99

De onderwaterpoort

Emma Carroll

€ 13,99
€ 14,99
Aanbieding De bigamist

De bigamist

Rona Halsall

€ 14,99 € 7,49