Soldaat van Oranje
Soldaat van Oranje

Soldaat van Oranje

Het boek

Een van de beroemdste boeken over de Tweede Wereldoorlog. Erik Hazelhoff Roelfzema beschrijft hierin zijn persoonlijke belevenissen tijdens de bezetting en ten tijde van de bevrijding.

Auteur

Erik Hazelhoff Roelfzema

Spreker

Matteo van der Grijn

Speelduur

10 uur 55 min

€ 14,99

Beschrijving

Het verhaal van Erik Hazelhoff Roelfzema blijft mensen fascineren, nu met de musical over zijn leven en de grootse herdenking van de bevrijding is zijn biografie meer dan populair. Soldaat van Oranje is niet alleen een spannend verhaal maar ook een historisch document over de Tweede Wereldoorlog. Prins Bernhard schreef niet voor niets over dit boek: 'Ik ben erbij geweest, en zo was het.' Soldaat van Oranje is een van de beroemdste boeken over de Tweede Wereldoorlog. Erik Hazelhoff Roelfzema (1917-2007) beschrijft hierin zijn persoonlijke belevenissen tijdens de bezetting en ten tijde van de bevrijding. De Soldaat van Oranje vertelt hoe hij als jongeman in 1941 de oversteek naar Engeland waagt, in Londen in allerlei intriges verwikkeld raakt, kennismaakt met de geheime diensten, nachtelijke landingen uitvoert in Scheveningen en als RAF-piloot meedoet aan een luchtaanval op Berlijn. Nadat het zuiden van Nederland is bevrijd, werkt hij daar als adjudant van koningin Wilhelmina. In 1977 werd Soldaat van Oranje verfilmd onder regie van Paul Verhoeven met in de hoofdrollen Jeroen Krabbé en Rutger Hauer.

Details

Imprint

Spectrum

Uitgever

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

Publicatiedatum

17 maart 2022

ISBN

9789000382385

Taal

Nederlands

Speelduur

10 uur 55 min

Bestandsgrootte

904 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Erik Hazelhoff Roelfzema (1917-2007), ook wel bekend onder zijn bijnaam Soldaat van Oranje, was een Nederlandse verzetsstrijder, oorlogspiloot, radiomedewerker en schrijver.