Het leek schoonheid
Het leek schoonheid

Het leek schoonheid

Beklemmende roman over de destructieve kracht van schoonheid – Genomineerd voor de Premio Strega 2021

Na een tragisch incident zit Livia voor altijd gevangen in de geest van haar jongere zelf. Als zij terugkeert in het leven van de vertelster vreest de laatste te moeten boeten voor haar jeugdzonden.

Auteur

Teresa Ciabatti

Spreker

Beatrice van der Poel

Speelduur

7 uur 13 min

€ 14,99

Beschrijving

Altijd was daar Livia. Begeerd door al haar leeftijdsgenoten, geliefd door iedereen. Zij was – tot ongenoegen van de vertelster, het buitenbeentje, de falende moeder, de wanhopige schrijfster – de belichaming van schoonheid. Tot dat ene tragische moment. Jaren later treedt Livia opnieuw het leven van de vertelster binnen. Ze is slechts een schim van haar jongere zelf, nog altijd gevangen in de geest van een kind. De vertelster wordt gedwongen haar verleden onder ogen te zien en vreest te moeten boeten voor haar jeugdzonden. Vanuit een benauwend perspectief ontvouwt zich een verhaal waarin ze terugkeert naar dat noodlottige moment en ze de waarheid over Livia's 'verdwijning' eindelijk aan het licht brengt. Met Het leek schoonheid neemt Teresa Ciabatti ons mee in een verhaal over het verstrijken van de tijd, boetedoening en de destructieve kracht van schoonheid. 'Teresa Ciabatti vertelt een verhaal met een buitengewoon ritme en een hoog tempo waarin dingen gebeuren die vervolgens nooit gebeurd zijn – en dan toch opnieuw plaatsvinden.' Sandro Veronesi, auteur van o.a. Kalme chaos en De kolibrie

Details

Imprint

Spectrum

Uitgever

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

Publicatiedatum

29 maart 2022

ISBN

9789000384006

Taal

Nederlands

Speelduur

7 uur 13 min

Bestandsgrootte

598 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Teresa Ciabatti is auteur en scenarioschrijfster. Ze schreef meerdere romans en korte verhalen, waaronder La più amata, waarmee ze de tweede plek behaalde bij de Premio Strega 2017. In 2021 werd ze opnieuw genomineerd voor de Premio Strega met haar nieuwste roman, Het leek schoonheid. Daarnaast schrijft ze voor Il Corriere della Sera.

Meer spreker Beatrice van der Poel Bekijk alles

Hartenstrijd

Hartenstrijd

Tracy Rees

€ 12,99
Zijn jongen

Zijn jongen

Carry Slee

€ 12,99
Lekker luisteren op de achterbank

Lekker luisteren op de achterbank

Reggie Naus, Lizette de Koning

€ 8,99
Canvas

Canvas

Marit Vanström

€ 9,99