De macht van het verleden
De macht van het verleden

De macht van het verleden

Geschiedenis als politiek wapen

In vaardige handen is het verleden een wapen zonder weerga. In De macht van het verleden legt Ivo van de Wijdeven haarfijn uit hoe politici en potentaten de geschiedenis gebruiken.

Auteur

Ivo van de Wijdeven

Spreker

Chris Kijne

Speelduur

11 uur 5 min

€ 14,99

Beschrijving

Een blik in het brein van Poetin en andere potentatenVladimir Poetin houdt van geschiedenis. Zijn vurige redevoeringen zitten er vol mee. Velen verklaren hem voor gek, maar in vaardige handen is het verleden een wapen zonder weerga. Xi Jinping, Recep Tayyip Erdogan en andere ambitieuze leiders weten dat ook en maken er sluw gebruik van. Dat gebeurt wereldwijd. Ook in het Westen. In De macht van het verleden legt Ivo van de Wijdeven haarfijn uit hoe politici en potentaten de geschiedenis gebruiken. Daarmee geeft hij tevens inzage in de diepere drijfveren van machthebbers. Hun visie op het verleden stuurt hun handelen in het heden. De macht van het verleden werkt twee kanten op. Hoogste tijd om die macht onder de loep te nemen. Ivo van de Wijdeven is historicus en analist. Hij adviseerde jarenlang de minister-president en voorziet media als RTL Nieuws, VPRO OVT, NRC, Historisch Nieuwsblad en Clingendael Spectator van heldere uitleg. Eerder schreef hij De rafelranden van Europa, De spoken van Visegrád en De nieuwe rafelrand van Europa.

Details

Imprint

Spectrum

Uitgever

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

Publicatiedatum

12 oktober 2022

ISBN

9789000387250

Taal

Nederlands

Speelduur

11 uur 5 min

Bestandsgrootte

917 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Ivo van de Wijdeven is historicus en analist. Hij adviseerde jarenlang de minister-president en voorziet media als RTL Nieuws, VPRO OVT, NRC, Historisch Nieuwsblad en Clingendael Spectator van heldere uitleg. Ook schreef hij De rafelranden van Europa en De spoken van Visegrád. (© Foto: Anne van Gelder)

Meer auteur Ivo van de Wijdeven Bekijk alles

Alle rafelranden van Europa

Alle rafelranden van Europa

Ivo van de Wijdeven

€ 19,99

Meer spreker Chris Kijne Bekijk alles

De oorlog die mijn ouders niet hoorden
5.0
€ 14,99
Demon Copperhead

Demon Copperhead

Barbara Kingsolver

€ 19,99
Duidelijkheid

Duidelijkheid

Tom-Jan Meeus

€ 8,00
Dit wil je écht niet weten
5.0

Dit wil je écht niet weten

Huib Modderkolk

€ 13,99