De transformatie van de aarde
De transformatie van de aarde

De transformatie van de aarde

Een nieuwe wereldgeschiedenis

Vulkaanuitbarstingen, aardverschuivingen, klimaatveranderingen en andere transformaties speelden een cruciale rol in de geschiedenis. Frankopan schetst de wereldgeschiedenis aan de hand van de natuur.

Auteur

Peter Frankopan

Spreker

Chris Kijne

Speelduur

32 uur 37 min

€ 19,99

Beschrijving

Een revolutionaire kijk op de geschiedenis van klimaatverandering door Peter Frankopan 'Een schokkend en haast encyclopedisch alomvattende geschiedenis van de aarde.' ★★★★★ Doorbraak Wanneer we het over de wereldgeschiedenis hebben, denken we doorgaans niet meteen aan de zwaarste overstromingen, de hardnekkigste droogteperiodes of de veranderende ecosystemen. Maar in de lange geschiedenis van onze planeet is geen element zo allesbepalend geweest als de natuur. Vulkaanuitbarstingen, aardverschuivingen, klimaatveranderingen en andere transformaties hebben een cruciale rol gespeeld in het verloop van de geschiedenis – en zullen ook in de toekomst allesbepalend zijn. In De transformatie van de aarde neemt historicus Peter Frankopan ons mee in een verhaal dat eeuwen en continenten overspant, van vulkaanuitbarstingen in IJsland die het Ottomaanse Rijk op de knieën kregen tot de val van de Moche-beschaving door de opwarming van het zeewater. Hij onderzoekt het ontstaan van religies en talen in relatie tot de natuurlijke omgeving, onze eeuwenlange fascinatie met het begrijpen en manipuleren van weerspatronen en hoe de toenemende vraag naar goede oogsten de slavernij in de hand werkte. Op basis van de meest recente wetenschappelijke ontdekkingen schetst Frankopan een intrigerend beeld van de wereldgeschiedenis waarin het klimaat niet langer in de schaduw staat. Peter Frankopan is hoogleraar Wereldgeschiedenis aan Oxford University. Hij is daar tevens Senior Research Fellow van Worcester College en directeur van het Centre for Byzantine Research. Hij is de auteur van de bestsellers De eerste kruistocht, De zijderoutes en De nieuwe zijderoutes. Zijn boeken zijn in meer dan dertig landen vertaald. De pers over De transformatie van de aarde: 'Rijk en fascinerend.' The Guardian 'De mensheid heeft de aarde getransformeerd. Frankopan transformeert onze kijk op de geschiedenis.' Financial Times 'Diepgaand, enerverend en uitstekend onderzocht. Dit boek heeft de intellectuele en dramatische kracht van een tsunami. […] Een eindeloos fascinerend boek en een toegankelijke kijk op een belangrijke kwestie.' Gerard DeGroot, The Times' Book of the Week  

Details

Imprint

Spectrum

Uitgever

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

Publicatiedatum

19 juni 2023

ISBN

9789000390885

Taal

Nederlands

Speelduur

32 uur 37 min

Bestandsgrootte

2695 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Peter Frankopan is hoogleraar Wereldgeschiedenis aan Oxford University, waar hij ook Senior Research Fellow is aan Worcester College en directeur van het Centre for Byzantine Research. Hij is de auteur van de bestsellers De eerste kruistocht, De zijderoutes en De nieuwe zijderoutes.

Meer spreker Chris Kijne Bekijk alles

Duidelijkheid

Duidelijkheid

Tom-Jan Meeus

€ 8,00
Demon Copperhead

Demon Copperhead

Barbara Kingsolver

€ 19,99
Dit wil je écht niet weten

Dit wil je écht niet weten

Huib Modderkolk

€ 13,99
Heen

Heen

Laurens Verhagen

€ 12,95