Het betoverende leven 2
Het betoverende leven 2

Het betoverende leven 2

Hoe mythen, sprookjes en vertellingen je dichter bij een magisch, authentiek en harmonieus leven brengen

Sharon Blackie geeft in ‘Het betoverende leven’ een antwoord op het knagende gevoel dat we iets belangrijks missen in ons leven. Deel 2 van het luisterboek.

Auteur

Sharon Blackie

Spreker

Hymke de Vries

Vertaler

Geraldine Damstra

Speelduur

5 uur 36 min

€ 7,99

Beschrijving

Het luisterboek 'Het betoverende leven' is ook in twee delen beschikbaar. Dit is het tweede deel.

Betovering is de diepe menselijke behoefte aan avontuur, magie en verwondering. Voor kinderen is betovering heel gewoon, maar naarmate we ouder worden en alle sociale en culturele conventies de overhand krijgen, verliezen we onze natuurlijke spontaniteit. In een wereld die almaar sneller, materialistischer en virtueler wordt raken we steeds verder vervreemd van onszelf, onze medemens en onze omgeving. We voelen we ons niet vrij genoeg om ons los te maken uit het mechanisme waarin we ons veilig wanen, en weten tegelijkertijd niet meer waar we werkelijk onze voldoening uit halen. We zijn een figurant in ons eigen leven geworden, waarvan we ons afvragen of het ooit zo de bedoeling was. Het is mogelijk betovering en verbondenheid terug te brengen. Op een prachtige manier laat Sharon Blackie in Het betoverende leven zien dat de antwoorden op ons moderne gevoel van onbehagen gevonden kunnen worden in oude mythen, sprookjes en vertellingen. Ze maken ons niet alleen bewust van de verlangens die we onderdrukt hebben; ze kunnen ons ook nieuwe doelen en mogelijkheden tonen. Mythen en verhalen helpen ons te ontrafelen wie we zijn en ons te ontwikkelen tot wie we willen worden. Ze dagen ons uit, schudden ons wakker en verleiden ons voorbij onze angsten tot een sprong in het ongewisse. Een actieve keuze voor iedereen die ernaar verlangt zich weer thuis te voelen in de wereld.

Details

Imprint

AnkhHermes, Uitgeverij

Uitgever

VBK Media

Publicatiedatum

22 juli 2020

ISBN

9789020217674

Taal

Nederlands

Speelduur

5 uur 36 min

Bestandsgrootte

308 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Sharon Blackie is schrijver, psycholoog en mytholoog. Ze schrijft over het belang van mythen, sprookjes en folklore voor de persoonlijke, maatschappelijke en milieuproblemen waarmee we kampen.

Meer auteur Sharon Blackie Bekijk alles

Het betoverende leven 1

Het betoverende leven 1

Sharon Blackie

€ 7,99
Het betoverende leven

Het betoverende leven

Sharon Blackie

€ 15,00

Meer spreker Hymke de Vries Bekijk alles

Wat liefde kan doen
€ 12,99
De stille weduwe

De stille weduwe

Sara Blædel

€ 12,99
Het geheime netwerk dat Josef Mengele liet verdwijnen
€ 12,99
De verborgen tuin

De verborgen tuin

Erica James

€ 12,99