De vijfde dementie
De vijfde dementie

De vijfde dementie

Intuïtie en dementie

In 'De vijfde dementie' schrijft Evelien Pullens over de binnenwereld van mensen met dementie en hoe je daar als omgeving op af kunt stemmen.

Auteur

Evelien Pullens

Spreker

Evelien Pullens

Speelduur

3 uur 46 min

€ 15,00

Beschrijving

In De vijfde dementie schrijft Evelien Pullens over de binnenwereld van mensen met dementie en hoe je daar als omgeving op af kunt stemmen.

De moeder van Evelien Pullens had tien jaar lang alzheimer. Ze kon een heleboel dingen niet meer die vroeger vanzelfsprekend waren. Toch bleef ze optimistisch en kon zich goed overgeven aan de situatie. De dementie bracht haar nieuwe wijsheid. Ze kon tot het eind van haar leven heel goed verwoorden wat er zich afspeelde in haar hoofd.

Voor het schrijven van De vijfde dementie werd Evelien werd geïnspireerd door haar moeder en de vele mensen met dementie en hun naasten die zij begeleidt in haar praktijk. Door mee te kijken naar hun innerlijke verhalen, licht ze een tipje van de sluier op van wat er zich in het hoofd van mensen met dementie afspeelt.

Wat gebeurt er allemaal in dit wonderlijke stukje leven? Soms is iemand bezig met het verwerken van oude emoties of trauma's; soms krijgen verborgen kwaliteiten zoals vrijheid, liefde en wijsheid vrij spel. Evelien laat zien hoe je hier als partner, familielid of verzorgende op af kunt stemmen en in mee kunt bewegen. In intuïtief contact blijf je dicht bij jezelf en tegelijkertijd dicht bij de ander. Neem de tijd om de onderliggende laag te observeren. Verras jezelf in spontaniteit. Verlaat de logica en het rationele. Soms betekent dat een hele nieuwe benadering van jezelf en van je naaste of een cliënt waar je voor zorgt. Uiteindelijk brengt het troost, acceptatie en praktische handvatten.

Evelien Pullens is reader, schrijver en leraar theater en intuïtieve ontwikkeling. Toen haar moeder alzheimer kreeg, ging ze zich niet alleen praktisch, maar ook professioneel verdiepen in dementie. Ze schreef hier eerder het boek De vierde dementie over.

Winnaar van de ParaVisie Award Boek van het jaar 2022!

Details

Imprint

AnkhHermes, Uitgeverij

Uitgever

VBK Media

Publicatiedatum

24 april 2023

ISBN

9789020220636

Taal

Nederlands

Speelduur

3 uur 46 min

Bestandsgrootte

207 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Evelien Pullens is reader, schrijver en leraar theater en intuïtieve ontwikkeling. Toen haar moeder Alzheimer kreeg, ging ze zich niet alleen praktisch, maar ook professioneel verdiepen in dementie.

Meer auteur Evelien Pullens Bekijk alles

De vierde dementie

De vierde dementie

Evelien Pullens

€ 15,00

Meer spreker Evelien Pullens Bekijk alles

De vierde dementie

De vierde dementie

Evelien Pullens

€ 15,00