Het gepeste brein
Het gepeste brein

Het gepeste brein

Van levenslange littekens naar niet langer getekend

Pesten doet niet alleen iets met je leven, maar óók met je brein, laat Jennifer Fraser zien in 'Het gepeste brein'. Heel de littekens in je hersenen en bescherm jezelf.

Auteur

Jennifer Fraser

Spreker

Nienke Brinkhuis

Vertaler

Jörgen van Drunen

Speelduur

12 uur 55 min

€ 15,00

Beschrijving

In 'Het gepeste brein' laat Jennifer Fraser zien dat pesten zich op allerlei manieren én op alle leeftijden voordoet. De impact is groot en wordt ernstig onderschat. Omdat de verwondingen door pesten onzichtbaar zijn, negeren we ze, terwijl pesten juist zichtbare littekens achterlaat, bijvoorbeeld in ons brein! Fraser baseert zich op de laatste neurowetenschappelijke inzichten die laten zien dat deze verwondingen niet levenslang hoeven te zijn. Aan de hand van casussen van artsen, psychiaters en neurowetenschappers wijst ze op de neuroplasticiteit van de hersenen, oftewel: het vermogen zich aan te passen en te vernieuwen. Als 'Het gepeste brein' één ding laat zien, is het hoe serieus we pesten moeten nemen. Met de toegankelijke, praktische lessen en bewezen strategieën voor heling ontdek je hoe je je hersenen kunt versterken en jezelf én anderen kunt beschermen.

Details

Imprint

AnkhHermes, Uitgeverij

Uitgever

VBK Media

Publicatiedatum

10 november 2023

ISBN

9789020221114

Taal

Nederlands

Speelduur

12 uur 55 min

Bestandsgrootte

710 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Jennifer Fraser schreef 'Het gepeste brein' naar aanleiding van de ingrijpende ervaringen met pesten van haarzelf en haar zoon. Ze is een warm pleitbezorger van het werk van Dr. Michael Merzenich en andere neurowetenschappers. www.bulliedbrain.com

Meer spreker Nienke Brinkhuis Bekijk alles

Stress

Stress

Elissa Epel

€ 15,99

Terug naar Toscane

Kat Devereaux

€ 12,99
Wie wil er voor de klas?

Wie wil er voor de klas?

Patricia Veldhuis

€ 12,95

Je bent prachtig

Ann Napolitano

€ 14,99