Radetzkymars
Radetzkymars

Radetzkymars

Een ongeëvenaard portret van een beschaving in verval. Het meeslepend vertelde verhaal getuigt van groot psychologisch inzicht en wordt terecht gerekend tot de hoogtepunten van de wereldliteratuur.

Serie

Auteur

Joseph Roth

Spreker

Louis van Beek

Vertaler

W. Wielek-Berg

Speelduur

13 uur 58 min

€ 14,99

Beschrijving

'Radetzkymars' is de geschiedenis van het verval van de Habsburgse monarchie, gezien door de ogen van de hoofdpersoon, luitenant Von Trotta. Deze klassieker van Joseph Roth begint in 1859 met Von Trotta’s grootvader, die door een toeval het leven van de jonge keizer Franz Joseph redt, en het eindigt met de dood van de keizer in 1916. De Eerste Wereldoorlog is dan gaande en de oude wereldorde van de adellijke familie Von Trotta, steunpilaar van keizer en staat, is definitief verdwenen. Terwijl luitenant Von Trotta zijn wereld langzaam ziet vergaan, zoekt hij zijn heil in gokken, alcohol en vrouwen. Radetzkymars is een ongeëvenaard portret van een beschaving in verval. Het meeslepend vertelde verhaal getuigt van groot psychologisch inzicht en wordt terecht gerekend tot de hoogtepunten van de wereldliteratuur.

Details

Imprint

LJ Veen Klassiek

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

20 maart 2020

ISBN

9789020416336

Taal

Nederlands

Speelduur

13 uur 58 min

Bestandsgrootte

1151 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Het oeuvre van journalist en romancier Joseph Roth (1894-1939) leest als een treurdicht voor de kosmopolitische, tolerante, gedoemde cultuur van Centraal-Europa, die zijn hoogtijdagen beleefde vlak voor de Eerste Wereldoorlog. Roth werd geboren uit Joodse ouders in Galicië, aan de oostelijke kant van het Habsburgse keizerrijk. Hij diende tijdens de Eerste Wereldoorlog in het keizerlijke leger. Na de oorlog keerde hij terug naar Wenen. In 1920 vestigde hij zich als journalist in Berlijn, om Duitsland in januari 1933 voorgoed te verlaten. Vervolgens woonde en werkte hij afwisselend in Oostende, Amsterdam en Parijs, waar hij onder armoedige omstandigheden overleed.

Meer auteur Joseph Roth Bekijk alles

De honderd dagen

De honderd dagen

Joseph Roth

€ 9,99
Het spinnenweb

Het spinnenweb

Joseph Roth

€ 12,99
Duitse verhalen

Duitse verhalen

Joseph Roth

€ 11,00
Hotel Savoy

Hotel Savoy

Joseph Roth

€ 9,99

Meer spreker Louis van Beek Bekijk alles

Zwart Huis

Zwart Huis

Stephen King, Peter Straub

€ 14,99

Twee verloren Rembrandts

David Gibbins

€ 3,99
€ 11,99
€ 19,99