Dode zielen
Dode zielen

Dode zielen

Een van de meest bijzondere, ongewone, maar nog altijd leesbare werken van de klassieke Russische literatuur en een bijtende satire op sociale hypocrisie en onrechtvaardigheid.

Serie

Auteur

Nicolaj Gogol

Spreker

Louis van Beek

Vertaler

Arthur Langeveld

Speelduur

15 uur 59 min

€ 14,99

Beschrijving

'Dode zielen' is het groteske relaas over de zelfingenomen klaploper Tsjitsjikov, die in een caleidoscopische zwerftocht over het Russische platteland zoveel mogelijk ‘dode zielen’ (overleden lijfeigenen) probeert op te kopen, om als onderpand te dienen voor de luxe levensstijl waarvan hij droomt. Gogol schildert met ironie en bizarre details een onvergetelijke portrettengalerij van het bonte allegaartje Russische landeigenaren die onze ‘held’ op zijn weg vindt. Een van de indrukwekkendste werken uit de wereldliteratuur is daarmee ook een van de vermakelijkste.

Details

Imprint

LJ Veen Klassiek

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

5 november 2021

ISBN

9789020416787

Taal

Nederlands

Speelduur

15 uur 59 min

Bestandsgrootte

1317 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Nikolaj Gogol (1809 - 1852) was een Russische romancier, toneelschrijver, dichter, criticus en publicist. Hij wordt beschouwd als een van de klassieke auteurs van de Russische literatuur. Gogol schreef onvergetelijke werken als "Avonden op een dorp bij Dikanka", "Taras Boelba", "Vi", "De neus", " Dode zielen", enz. Het ontzagwekkende talent van Gogol komt tot uiting in deze zo van elkaar verschillende werken. Het leven van Gogol, zijn creativiteit en zijn tragisch lot vormen nog altijd een raadsel dat generaties lezers geboeid heeft.

Meer spreker Louis van Beek Bekijk alles

Leven in de rouwerij

Leven in de rouwerij

Marieke Foppen, Marieke van Lierop

€ 14,99
De stad en zijn onvaste muren
€ 15,99
De zoon van Sinterklaas
€ 6,99
De grote Gatsby

De grote Gatsby

F. Scott Fitzgerald

€ 9,99