De graaf van Montecristo
De graaf van Montecristo
Nog geen fragment

De graaf van Montecristo

'Het meeslependste boek ooit over wraakneming uit de wereldliteratuur.' - A.F.Th. van der Heijden'

€ 14,99

Beschrijving

Het leven van de jonge zeeman Edmond Dantès lacht hem toe, tot jaloerse 'vrienden' hem op de dag van zijn verloving valselijk van landverraad beschuldigen. Hij wordt ten onrechte opgesloten in de donkere kerkers van het Château d'If, waar hij veertien jaar zucht om gerechtigheid. Zijn te betreuren verloofde Mercédès heeft ondertussen, na jaren van trouw aan Dantès, toegestemd in een vreugdeloos huwelijk met zijn huichelachtige vijand Fernand. Als Dantès hoort van een verborgen schat op het eiland Montecristo, besluit hij te ontsnappen, de schat in handen te krijgen en deze te gebruiken om wraak te nemen op de drie mannen die hem in het verderf hebben gestort.

Vertaler Jan H. Mysjkin kreeg voor deze eerste volledige vertaling van 'De graaf van Montecristo' in het Nederlands de prestigieuze Elly Jaffé Prijs.

Details

Imprint

LJ Veen Klassiek

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

28 juni 2024

ISBN

9789020417623

Taal

Nederlands

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Alexandre Dumas (1802-1870) was een Franse schrijver, vooral bekend van klassiekers als "De Drie Musketiers" en "De Graaf van Monte Cristo". Zijn avontuurlijke romans, vol intriges en heldendaden, hebben generaties lezers geboeid. Dumas was een meesterverteller en een icoon van de Franse literatuur in de 19e eeuw.

Meer spreker Louis van Beek Bekijk alles

Griekse mythen

Griekse mythen

Imme Dros

€ 14,99
Een goed bewaard geheim

Een goed bewaard geheim

Jeffrey Archer

€ 14,99
Kerstverhalen en wintersprookjes
€ 6,99
Peter Pan

Peter Pan

J.M. Barrie

€ 7,99