De Molukkers
De Molukkers

De Molukkers

Een vergeten geschiedenis

Bekroond journalist en programmaker Coen Verbraak tekent de levensverhalen op van drie generaties Molukkers in Nederland. Verschijnt precies 70 jaar na de aankomst van de Molukkers in Nederland.

Auteur

Coen Verbraak

Spreker

Coen Verbraak

Speelduur

4 uur 9 min

€ 14,99

Beschrijving

In het voorjaar van 1951 kwamen 12.500 Molukkers per schip naar Nederland. Ze zouden hier maar tijdelijk blijven. Gaandeweg werd echter duidelijk dat ze niet zouden terugkeren naar hun thuisland. Ze werden aanvankelijk ondergebracht in kampen, waaronder het beruchte Westerbork. Terwijl het merendeel probeerde er hier wat van te maken, koesterden velen het verlangen naar huis. Een groot deel had als KNIL-soldaat deelgenomen aan de Dekolonisatieoorlog en hun leven in de waagschaal gesteld voor Nederland – het land dat hen nu zo in de steek liet. Men voelde zich verraden, een gevoel dat bij sommigen leidde tot gewelddadig verzet. Nu, zeventig jaar na de aankomst van deze groep Molukkers, vertelt Coen Verbraak de geschiedenis van deze bijzondere groep. De stemmen van drie generaties vertellen samen een indringend en aangrijpend verhaal.

Details

Imprint

Alfabet uitgevers

Uitgever

VBK Media

Publicatiedatum

20 mei 2021

ISBN

9789021340296

Taal

Nederlands

Speelduur

4 uur 9 min

Bestandsgrootte

229 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Coen Verbraakwordt beschouwd als een van de meest spraakmakende interviewers van Nederland. Hij publiceerde meerdere boeken, waaronder Oorlogskinderen (2020). Zijn tv-serie Kijken in de Ziel werd bekroond met de Zilveren Nipkowschijf en de Sonja Barend Award. Eerder maakte hij onder andere de series Wij willen leven! (over de Molukse kapingen), Onze jongens op Java, die werd bekroond met De Tegel, en een drieluik over Srebrenica, waarvoor hij opnieuw de Sonja Barend Award ontving.

Meer auteur Coen Verbraak Bekijk alles

Israël

Israël

Coen Verbraak

€ 15,99
Oorlogskinderen

Oorlogskinderen

Coen Verbraak

€ 15,99

Meer spreker Coen Verbraak Bekijk alles

Israël

Israël

Coen Verbraak

€ 15,99
Oorlogskinderen

Oorlogskinderen

Coen Verbraak

€ 15,99