Stof tot zwijgen
Stof tot zwijgen

Stof tot zwijgen

Het verhaal van drie generaties, een onmogelijke liefde en een familiegeheim

Enschede 1907. Een historische roman over een Joodse textielfamilie en een arbeidersgezin: drie generaties, een onmogelijke liefde en een familiegeheim.

Auteur

Mariska Tjoelker

Spreker

Karin Douma

Speelduur

11 uur 2 min

€ 14,99

Beschrijving

Enschede, 1907. Weduwnaar Janus Warrink werkt al jaren als knecht en chauffeur voor de joodse textielfabrikant Levi Goedmoedt. Janus’ zoontje Janneman speelt vaak met Levi’s dochtertje Sara – tot Janneman op zijn achtste naar de weversschool moet. Janneman en Sara zien elkaar pas weer terug als zij studeert en hij als wever in de fabriek van Sara’s vader werkt. Terwijl de spanningen tussen de arbeiders en de fabrikanten oplopen, worden ze verliefd. Hun onmogelijke liefde komt verder onder druk te staan als de Tweede Wereldoorlog zich aandient. In april 1942 heeft de Duitse bewindvoerder van de textielfabriek een opdracht voor Levi: hij moet 569.355 Jodensterren vervaardigen. Generaties later kampen beide families nog altijd met de ontwrichtende gevolgen van deze opdracht. In Stof tot zwijgen brengt Mariska Tjoelker de werelden van de joodse familie Goedmoedt en de arbeidersfamilie Warrink op indringende wijze tot leven. Stof tot zwijgen is gebaseerd op ware feiten.

Details

Imprint

Alfabet uitgevers

Uitgever

VBK Media

Publicatiedatum

1 maart 2023

ISBN

9789021340470

Taal

Nederlands

Speelduur

11 uur 2 min

Bestandsgrootte

607 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Mariska Tjoelker (1970) studeerde geschiedenis en debuteerde in 2016 met ‘Mien’, een biografische roman over Mien van Bree, de eerste vrouwelijke Nederlandse wereldkampioen wielrennen. ‘Mien’ werd genomineerd voor de Nico Scheepmaker Beker, de juryprijs voor het beste sportboek van het jaar.

Meer spreker Karin Douma Bekijk alles

Het licht in de bomen

Patricia Koelle

€ 14,99
Min of meer opmerkelijke gebeurtenissen uit het leven van een treuzelaar
€ 14,99
De kraamkliniek

De kraamkliniek

Mario Escobar

€ 14,99

De stem van Napels

Sarah Steele

€ 14,99