De meisjes van De Goede Herder
De meisjes van De Goede Herder

De meisjes van De Goede Herder

Christel Don volgt meisjes die tussen 1860 en 1980 in een van de katholieke ‘liefdesgestichten’ van De Goede Herder terechtkwamen. Een hartverscheurende geschiedenis.

Auteur

Christel Don

Sprekers

Christel Don, Phaedra Kwant

Speelduur

5 uur 53 min

€ 14,99

Beschrijving

Almelo, 1948. José wordt door haar oom naar een tehuis van de zusters van de Goede Herder gestuurd om haar te beschermen tegen haar gewelddadige vader. Eenmaal binnen krijgt ze een andere naam, gaan alle deuren op slot en mag ze niet met de andere meisjes praten. Ze wordt zes dagen per week gedwongen lange dagen te werken, onbetaald. Als ze zich verzet, wordt ze opgesloten in een cel. In ‘De meisjes van De Goede Herder’ volgt Christel Don meisjes die tussen 1860 en 1980 in een van de katholieke “liefdesgestichten” van De Goede Herder terechtkwamen. Op beklemmende wijze doet Don verslag van de levens achter de kloostermuren. Gaandeweg wordt duidelijk hoe groot de psychische druk was waar de meisjes onder leefden. Ook anderen komen aan het woord: een zuster, buurtgenoten en een jonge misdienaar. Christel Don geeft een stem aan talloze ongehoorde vrouwen en belicht een verbijsterend, vergeten hoofdstuk uit onze geschiedenis.

Details

Imprint

Alfabet uitgevers

Uitgever

VBK Media

Publicatiedatum

19 juni 2024

ISBN

9789021341033

Taal

Nederlands

Speelduur

5 uur 53 min

Bestandsgrootte

324 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Christel Don (1984) is schrijver en journalist. Ze studeerde psychologie en journalistiek en schrijft onder meer voor ‘NRC’ over leven en werk, met speciale aandacht voor ongehoorde vrouwenstemmen. Eerder publiceerde ze het veelbesproken boek ‘Afstandsmoeders’, over vrouwen die tussen 1956 en 1984 gedwongen een kind moesten afstaan.

Meer auteur Christel Don Bekijk alles

Afstandsmoeders

Afstandsmoeders

Christel Don

€ 13,99

Meer spreker Phaedra Kwant Bekijk alles

De vondeling van Veenhuizen
€ 14,99
Frietje Frommel

Frietje Frommel

Barbara Scholten

€ 11,99
Een voor een

Een voor een

Alice Feeney

€ 15,99
Yellowface

Yellowface

Rebecca F. Kuang

€ 12,99