De redder
De redder

De redder

Een Waddenthriller

Het derde deel in bejubelde 'De Hollander'-serie. De zaak van een vermiste reddingswerker, brengt Liewe Cupido op Ameland.

Serie

De Hollander deel 3

Auteur

Mathijs Deen

Spreker

Mathijs Deen

Speelduur

9 uur 55 min

€ 15,99

Beschrijving

Nederlandse vakantiegangers vinden aan de kust van Northumberland de skeletresten en een reddingsvest van een drenkeling. Het reddingsvest blijkt afkomstig te zijn van de sleepboot Pollux, die eenentwintig jaar eerder ten noorden van Rottumerplaat is gezonken. Reddingsbrigades van Ameland en het Duitse eiland Norderney konden destijds alle bemanningsleden redden, behalve de kapitein. De recherche onderzoekt de zaak. Is de gevonden man de vermiste kapitein? Waarom willen de vrouw en dochter van de kapitein niet meewerken aan het onderzoek? De herinneringen van de redders spreken elkaar tegen. Is het te lang geleden om de precieze omstandigheden te achterhalen? Of hebben de redders andere motieven en verbergen ze iets? Liewe Cupido laat de zaak over aan een jonge collega en vertrekt naar Texel. Hij is bezig met de dood van zijn eigen vader, die verdronk toen hij zestien was, en wil daar een oud-visser over spreken. Maar als zijn collega Xander Rimbach op Norderney wordt vergiftigd, raakt hij alsnog bij de zaak betrokken.

Details

Imprint

Alfabet uitgevers

Uitgever

VBK Media

Publicatiedatum

25 april 2024

ISBN

9789021341743

Taal

Nederlands

Speelduur

9 uur 55 min

Bestandsgrootte

545 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Mathijs Deen (1962) is schrijver en radiomaker. Zijn verhalenbundel ‘Brutus heeft honger’ werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs. In 2013 publiceerde hij de rijke geschiedenis ‘De Wadden’, waarvan ruim 30.000 exemplaren zijn verkocht. Hij publiceerde zowel non-fictie als romans, die zeer lovend werden ontvangen en in verschillende vertalingen werden uitgebracht. Zijn eerste Waddenthrillers, ‘De Hollander’ en ‘De duiker’, kregen een prachtige ontvangst. Er zijn inmiddels meer dan 25.000 exemplaren verkocht.

Meer auteur Mathijs Deen Bekijk alles

De duiker

De duiker

Mathijs Deen

€ 14,99
De Hollander

De Hollander

Mathijs Deen

€ 11,99
De grenzeloze rivier

De grenzeloze rivier

Mathijs Deen

€ 15,99
Het lichtschip

Het lichtschip

Mathijs Deen

€ 14,99

Meer spreker Mathijs Deen Bekijk alles

Razende storm

Razende storm

Arnaldur Indriðason

€ 13,99
Engelenhaar

Engelenhaar

Bart Chabot

€ 17,99
Nederlanders in de Spaanse burgeroorlog

Nederlanders in de Spaanse burgeroorlog

Lodewijk Petram, Samuël Kruizinga

€ 9,99
Ik = cartograaf

Ik = cartograaf

Jeroen Theunissen

€ 15,99